Mikor fogadtatok szülésznőt, orvost? Megbántátok?
Nekem orvosom volt előbb, magán rendelésre jártam mivel a mostani előtt volt már 2 sikertelen terhességem, és kivizsgálások, hormongyógyszerek hatására maradt meg ez a 3. terhességem.
A szülésznővel a 30.héten találkoztam, de előtte már beszéltünk telefonon.
Megbíztam benne, bármit megkérdezhettem tőle, bármikor hívhattam (persze nem zaklattam mindenféle apró kérdéssel)
A szülésnél is nagyon sokat tett értem/értünk, nagyon hálás vagyok neki, hogy ott volt, és hogy könnyebbé tette a szülésemet.
Magán orvosnak a rendelési tarifa 10x-esét szokták adni, vagy megegyezés szerint ha mond összeget. Vagy ha nem mond összeget, és nem jártál hozzá magánba akkor amennyit jónak látsz, amennyit adni tudsz.
Szülésznőnek 25-40ezer közt szoktak adni. (de vannak olyan szülésznők akik előre megmondják h 50-60 ilyet is hallottam, ilyet nem választottam volna én szülésznőmnek)
Fogadott orvosom volt végig, ő ajánlott szulesznot a keresemre .
36.héten fogadtam fel. Tulhordtam a babát. Zöld magzatvizzel mentem szülni . A szulesznom fel órával rám ott volt es így1 percre sem hagyott magamra. A dokim 4,5 órával később jelent meg, mentünk is rögtön a mutobe . A szulesznom javaslatára !!!!!!
Es így kellett lennie, túl nagy volt a babám,nem tudtam volna megszulni .
De ez csak a mutoben derült ki!!!!
Mindenki elvolt ajulva ,h hogy fert belém a baba :-)
Az én véleményem, hogy a szülésznő sokkal fontosabb mint az orvos (nyilván, problémamentes terhességről, sima szülésről beszélek). Nekem mázlim volt, egy irtó jó fej, jó humorú, jópofa csaj a szülésznőm, rutinos (pl gátvédelemben). NST-re ha tudott, bejött, olyankor beszélgettünk, terveztük a szülést.
Ő pl árat nem is mondott, pénzt el nem fogadott, úgyhogy összeállítottam neki egy kis pakkot olyan dolgokkal, amiket tudom hogy szeret (a kedvenc együttesének két cd-je, finom szálas tea, mülleres ajándékutalvány, meg még nem is tudom mit tettünk bele).
Orvost nem fogadtam egyszer sem, most várjuk a harmadikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!