Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt ingadozó...

Terhesség alatt ingadozó vérnyomással mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

Tudom, majd az orvos megmondja --- ha meg tudja:-) ... de azért én kíváncsi vagyok esetleg tapasztalatokra ...

tehát napközben 115-120/60-70 körüli, tök normális értékeke vannak, estére viszont elkezd emelkedni, mondjuk max. 145-150/80-90ig. de én akár 135-nél is rohadt rosszul tudok lenni ... sajnos a pulzusszámom mindig magas volt, alapból 80 körüli, emelkedéskor 95-100 körüli, és ez nekem nagyon rossz ... csak azt nem tudom, más, akinek ezen értékektől jóval magasabb, az hogy bírja, hogy nem érzi rosszul magát?? szóval gyógyszert szedek a vérnyomásomra, eddig 3x1 dopegytet szedtem (ezigáig egész nap a napközbeni értékeket produkáltam, tehát tök jó volt), ez a rosszullétes emelkedés most hétfőtől van, amikor jött egy nagy hidegfront (oké, baromi érzékeny is vagyok a frontokra, elég kimerítő is volt a múlt hetem, idegileg is jócskán magamra dolgoztam az utóbbi időben).

de mindez okozhatja ezt az esti rosszulléteket???

most beveszem a 3. bogyót este 6-7kor, a 4. bogyót pedig 10-kor, de közben, akár 8 óra felé képes vagyok 145/85-öt mérni ... akkor nincs is hatása a gyógyszernek este? vagy este másfajta bogyót kéne kapnom? megyek orvoshoz a napokban ezzel, de azért kíváncsi vagyok a véleményekre ... biztosan más is volt magas vérnyomásos terhesség alatt, stb. .... amúgy 23-24 hetes vagyok, semmi egyéb tünetem nincs ...

2014. júl. 3. 17:56
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem görcsölsz rá a mérésre, nem izgulsz?Nekem ez volt a 16. héttől, még 160 is volt ezért.Ha teljesen nyugodtan mértem, nem féltem előre hogy magas lesz, tökéletes, sőt alacsony is volt, de ha nagyon rástresszeltem, akkor megugrott.
2014. júl. 5. 16:43
 2/3 anonim ***** válasza:
Ja, és hány hetes vagy?
2014. júl. 5. 16:44
 3/3 A kérdező kommentje:

betöltött 24. hét.

rettenetes stresszelek, szerintem ez a fő baj, szinte az egész magas vérnyomásom lehet hogy emiatt van .... de sajnos ilyen állapotban nem kezeltethetem magam dilidokival:-) .. vhogy le kéne nyugodnom, de sajnos a körülményeim (családi) is olyanok, hogy nem épp nyugi ... de megpróbálok vhogy változtatni ....

2014. júl. 7. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!