Terhesség alatti orrvérzés mennyire gyakori? Illetve a vérnyomással lehet össze függés?
Tegnap 90/50-es volt a vérnyomásom, este ömlött az orromból a vér és reggel is erre keltem.....
37 ht km
Első terhesség alatt nekem is sokszor vérzett az orrom. A vérnyomásom rendben volt, sőt még alacsony is.
Olvastam, hogy valami van a hajszálerekkel terhesség alatt, de már nem emlékszem, hogy mi volt pontosan.
A lényeg, hogy megszültem és onnan megszűnt az orrvérzés.
Nekem kb heti 1-szer vérzett, de akkor úgy mint akit épp elvertek.
Nekem mindhárom terhességem alatt sokat vérzett. A vérnyomásom pedig teljesen rendben volt. Volt, hogy magától elindult a vérzés, máskor meg orrfújásra, mert sokat volt bedugulva is az orrom. Nekem is C-vitamint ajánlottak rá, de nem sokat használt.
36+4 h km
C-vitamin segített elmulasztani az orrvérzést.
A C vitamin hiány (skorbut) az érfal szakadékonyságával jár, mert az érfali kötőszöveti rostok képzéséhez C vitamin és P vitamin szükséges. C vitamin hiányban az orrvérzés mellett jellegzetes a fogyíny vérzése.
A C vitamin hiányában a bőrön könnyebben keletkeznek bevérzések kisebb - akár észrevétlen - ütések hatására. A patikákban recept nélkül kapható Rutascorbin tabletta két érfal erősítő vitamint, C vitamint és P vitamint tartalmaz. Napi 3 x 1-2 tabletta ajánlott. Mivel mindkettő vízben oldódó vitamin, a felesleg kiürül a vizelettel, tehát nem kell félni a túladagolástól.
köszönöm !!
akkor szedni fogom a c-vitamint!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!