Az utolsó harmadban ilyen gyorsan jönnek a kilók, mire számíthatok?
Most keztem a harmadik trimesztert és eddig csak 3 kilót híztam. Sajnos az elején nagyon rossz volt a gyomrom és keveset tudtam enni. Kívánós se voltam semmire. De amint beléptem a bűvös utolsó harmadba csak úgy repülnek föl a kilók. Pedig nem eszem sokat most sem,kenyérféléket, édességeket cukros ücsiket is csak mértékkel. Igaz, hogy a pocakom is hatalmasat nőtt 1-2 hét alatt.Ráadásul időnként előjön a nehéz légzés is (allergiás asztmám van).Így nagyon figyelnem kell a súlytöbbletre, hogy ne jöjjön föl sok plusz kiló, mert akkor még az is rátenne egy lapáttal.
Diétázni nem szeretnék, a cukrom is jó, a fentieket leszámítva minden rendben van velünk. Nálatok,hogy működött, működik ez a dolog?
A baba az elején "csak növöget". A 3. harmadban viszont már heti 200 grammot hízik!
Én a 2. harmadban híztam a legtöbbet, a 3.-ban meg alig jött fel pár kiló.
Ez inkább alkati kérdés is. Összesen így is 18 kg jött fel. Szólés után lement 9 kg, szoptatás alatt meg a többi. 8 hónapig volt tejem.
Én terhességi cukorbeteg vagyok, így a diéta mellett a 31. hétig csak 5-6 kg jött fel. Most tartok 7-8-nál a diéta mellett, de a baba már több mint 2 kg és vizesedem is kicsit. Szerintem max. 10 kg lesz, ami feljöhet összesen, most vagyok 34+5 hetes terhes. Bár lehet, hogy ennyi sem lesz, mert nekem most megy el az étvágyam, a leányzó annyira nyomja a gyomromat, hogy igen sokszor van hányigerem, így időnként gondot okoz az előírt mennyiséget is megenni.
Mivel igen keveset híztál eddig, ne lepődj meg, hogy a baba gyors súlynövekedése mellett úgy érzed, hogy ragadnak rád a kilók. Szerintem nem kell diétáznod, viszont ha teheted és bírod, mozogj rendesen, azzal karban tudod magad tartani.
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!