Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Én még nem voltam dokinál, de...

Én még nem voltam dokinál, de a teszt azt mutatta ki, hogy terhes vagyok. Mikor érdemes előszőr nődokihoz menni?

Figyelt kérdés
Mert azt hallottam, hogy volt olyan aki korai terhesen ment vizsgála, és érzékenyebb volt és elvetélt.
2008. aug. 1. 15:11
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Az utolsó hozzászólónak: nagyon sajnálom, ami vele történt. Ettől függetlenül: a méhen kívüli terhességnek az esetek döntő többségében igenis vannak tünetei, méghozzá olyan tünetei, amelyeket észre lehet venni és meg lehet különböztetni a normál terhesség jeleitől, illetve olyanok, amelyek arra késztetik az embert, hogy azzal azonnal orvoshoz forduljon.

Ha nincs, akkor azért nincs, mert a megtermékenyített petesejt a testének olyan részében tapadt meg, ahol abban az adott pillanatban zavart nem okoz, főleg nem maradandó károsodást. (Ettől függetlenül későbbiekben fog és amint fog, már jelentkeznek a tünetek, amelyeket az imént említettem).

Épp ezért nem indokolt négy-öt hetes terhességgel ultrahangra menni, ha az ember lányának megvan a kellő türelme és realitásérzéke, optimizmusa, szokatlan tünetek hiányában nyugodtan lehet várni a hetedik hétig.

(Azért, mert neked van egy rossz tapasztalatod -amit tényleg nagyon sajnálok- még ne gondold azt, hogy az egész világ rossz és hogy rajtad kívül senkinek nem lehet eltérő (és esetleg reálisabb, egyben jobb) véleménye az adott kérdésben.)

2008. aug. 3. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!