Én még nem voltam dokinál, de a teszt azt mutatta ki, hogy terhes vagyok. Mikor érdemes előszőr nődokihoz menni?
Akkor mész amikor jónak látod. Van aki rohan amint megtudja, van aki kivár.
Engem 8,5 hetesen látott a doki először (akkor már egy hónapja tudtam), akkor csak vizeletvizsgálattal állapították meg hogy baba van. Rá egy hétre néztek meg UHgal. Akkor már szépen látszott mindene a babának! :)
Szerintem nem érdemes egyből rohanni, mert azzal csak annyit ér el az ember, hogy a doki megállapítja ugyan a terhességet, de két hét múlva csücsülhetsz ugyanúgy a rendelőben, mert úgy is visszahívnak a szívhang miatt, amit 5-6 hetesen még nem biztos, hogy látnak.
7. hét után viszont már biztosan van szívműködés és ha 8. hét környékén mész, akkor már nem csak egy kis maszat lesz a monitoron, nem csak a petezsák fog látszani, mint korábban.
A méhen kívüli terhességről pedig annyit, hogy ha az lenne (de nem lesz, ne is gondolj erre), akkor az úgyis tudatna magáról időben. Ha tudsz várni 2-3 hetet, akkor szerintem érdemes, viszont ha bármilyen szokatlan dolgot tapasztalsz, amitől megijedsz (vérzés, görcs), akkor azonnal menj orvoshoz.
Olyanról én még nem hallottam egyébként, hogy valaki korai terhesen vizsgálat miatt vetélt volna el. Ha valóban történt ilyen, akkor ott vagy a doki volt durván barbár, vagy eleve volt gond a tapadással.
Szerintem is érdemes elmenni, a doki is megállapitja, majd mondja h kezdj el szedni magzatvédö vitamint, folsavat.
Boldog babavárást kivánok!
En kb 6 hetesen voltam eloszor, megallapitottak a terhesseget, de szivhangot meg nem hallott visszahivott 2 het mulva. A terhesseg tenyet es a mehen kivuli terhesseg veszelyet harithatja el az orvos oolyan koran. szep babavarast!
8 hetes babavaro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!