Egy gyerekszoba (újszülöttnek) berendezésénél szerintetek mik a legfontosabb szempontok? Praktikus ötletekre, tanácsokra lenne szükségem!
2 fiam van, amit nem vennék az pelenkázó szekrény. Úgyis lemászik róla és rakhatod tisztába az ágyatokon.
Pelenkázó lap az viszont hasznos, mert tudod hurcolni.
A fürdőszobában fürdik a babám, a mosogép tetején van a pelenkázó, oda terítem a törölközőt és oda könnyen ki lehet szedni a gyereket.
Érdemes valamilyen kisszekrényt vagy komódot venni a pelusoknak, törölközőnek, textil pelusnak, hogy az mindig kéznél legyen. Mi egy polcot szereltünk a szobába a fürdetőkrémeknek, samponnak, hogy a baba ne érje el.
Amíg pici a baba én tenném külön szobába.
A kiságy (mindkettőnél) a mi ágyunk mellett volt/van.
Nálunk meg a pelenkázó a legfontosabb. Jó nagy és tágas legyen. Még én mindig azon pelenkázom be pedig már másfél éves.Az aljában meg minden ruhája elfér. Kiságynál szerintem a legfontosabb, hogy a nagyobb méretűt vegyétek meg 70x140-eset. Ezt nekem is tanácsolták és nagyon örültem, hogy megfogadtam a tanácsot. Igaz nehéz volt ilyen méretűt találni mert a sima rácsos hagyományos kiságyak inkább mind a kissebb méret. Már én is majdnem megvettem a kisebbiket mire találtam egy jó áron lévő hagyományosat.
Még ami nagyon fontos a kád. Mi a szobában fürdettük sokáig és ezért olyan kádat vettünk amihez kádállvány is van. Nagyon praktikus volt. A tesz-veszen lehet jó áron kifogni ilyenekt.
Szerintem más nem is kell mert a többit úgy is megveheted.
Én sötétítőt se használtam 1 éves koráig.
A pelenkázó feltét meg röktön elszakadt úgy hogy a végén én vettem viaszos terítő anyagot és a szivacsot azzal húztam be még jobb mint az eredeti. Nagyon szép gyerek mintájút találtam 800 ft/m-ért és nem is kell belőle egy méter.
Szerintem jó beszerezni egy olaj radiátort is. Igaz nem tudom, hogy hol laktok de mi az elején fűtötünk pluszban a gyereknek a fürdetéskor. És mivel a szobában fürdettünk ezért a plusz meleg megmaradt éjszakára. Csak vigyázzni kell mert nagyon megdobja az áram számlát. És mi bérházban lakunk jó volt akkor is amikor még nem volt fűtés vagy már kikapcsolták és még kint hideg volt.
Baldahin felesleges arra ne költs. Nekem minden álmom az volt és meg is vettem pedig már akkor is tudtam, hogy felesleges. De 3 hónaposan már le kellett szedni mert magra akarta rántani. Szerintem még veszélyes is.Ágy nem volt a szobájában de egy szoptatós fotel igen amit olcsón a Jirsk-ben vettünk akciósan.6000 Ft-ért jó mert a huzata mosható és kényelmes is.
Én a legegyszerűbb kiságy mellett döntöttem, azt is feleslegesen vettük, mert velem alszik többnyire a kislányom (6 hós).
Kell egy szekrény, amibe beférnek a gyerek ruhái, kellékei. Néhány színes doboz majd, a játékoknak. Lesz bőven.
A kiságy akkor van jó helyen, ha nincs huzatban, nem vágja közvetlenül erős fény, nincs ablak alatt és fűtőtest mellett.
Én nem tennék felnőtt pótágyat be, de nem is altatnám külön a gyereket.
Lávalámpa jó éjszakára, nem kell lámpát kapcsolni mellette.
Pelenkázószekrény felesleges szerintem, inkább fiókos komódot vegyetek, azt jobban ki lehet használni.
A merev hátú pelenkázólap pont elég. Legalábbis nálunk.
Fontos a pelenkázó szekrény, bármilyen komód nagy fiókokkal. Erre pelenkázó lap, és 1-2 kosár ha még ráfér a kenceficéknek. Esetleg falipolc, ha még kevésnek találod a helyet pakolni. A kiságy nálunk 60x120-as, a fiam 2 éves, nagyon jókat alszik benne, én meg örülök hogy nem a nagyobb méretűt vettük meg, felesleges lett volna, nálunk sem nagy a szoba. Van egy vendégágy a szobában, 6 hetes koráig ott aludtam, nem lett volna muszáj, mellette van a mi hálónk, de ez nekem megnyugtatóbb volt.
Most jön a kistesó, még ennyi lehetőségünk sem lesz a berendezésre, ugyanis a hálóban lesz, ahova egy kiságy nem férne már be,ezért bölcsőt vettem, meg a nappalinkban lévő komód kistestvérét pelenkázónak,így utána a nappaliban hasznát tudjuk venni, nem lesz 55 féle bútor a lakásban. Konkrétan ez a Malm komód az ikeából. Igényes, halk, és nagy gurulós fiókjai vannak, mellesleg fele a kimondott pelenkázó komódok árának.Fürdetéshez pedig kis kád állvánnyal,egész napra össze lehet csukni. Elektromos radiátort használtunk, és most is fogunk, mert téli baba mind a 2, de a lakásban azért nem fogunk extrém meleget csinálni, elég ha a szobában jó a hőmérséklet.
35 hetes kismama.
Nálunk a kiságy egybe van építve egy pelenkázóval, aminek alul 3 nagy fiókja van, nagyon bevált, mivel a három nagy fiókban az összes ruha elfér. Én nem szerettem az ágyra dobni a pelenkázólapot és ott pelenkázni a gyereket, mert leszakad úgy az ember dereka mire végez- főleg ha sokszor úgy csinálja.
Végülis ki kell tapasztalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!