Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Testvér kérdés? Egyke vagy...

Testvér kérdés? Egyke vagy két gyerek? Mikor gondoltátok úgy, hogy jöjjön egy tesó?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy jó lenne egy testvér, de valahogy nem tudom mekkora feladat ellátni két gyereket. Meg persze örülnék, ha jól meglennének, játszanának, de erre semmi garancia nincs :). Félek, ha lesz tesó, akkor a már meglévő gyerekem háttérbe szorul, kevesebb időm lesz rá. Másnak is voltak ilyen gondolatai? Olyan sok ember hallok, hogy mindenképpen kettőt akarnak, én is így voltam. De így hogy már van egy gyerekem, tudom mekkora feladat, és persze már megvan a kötődés köztünk, fura lenne ha lenne még valaki akivel osztozni kéne. Tudom nem vagyok kész rá, biztos azért gondolom így. Meg jönnének a civakodások pl a játékokon.

Amúgy ha valaki kérdezné és tanácsot adnék, mindenképpen két gyerekvállalást tanácsolnám :) Csak magammal szemben vagyok ilyen bizonytalan....

2014. jún. 27. 12:52
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, tök jó hogy még felnőttként is jóba vagytok. Sajnos nem minden testvér tartja a kapcsolatot ennyire egymással. Szeretném ha jó testvérviszony alakulna ki, de ezt szülőként biztos nehéz :) De lehet semmi gond nem lenne, szerintem akinek van tesója nem bánja hogy van :)
2014. jún. 28. 10:00
 12/14 anonim ***** válasza:
45%

megint 2-es vagyok.

Fiatalabbik nővéremmel 18 évig szinte nem szóltunk egymáshoz,inkább csak vitáztunk. ő akkor ment első osztályba amikor én születtem, és emiatt kevesebbet foglalkoztak vele mint szerette volna,emiatt persze engem okolt. De miután megszületett a fia, azóta ő is "felnőtt" és belátta hogy értelme sincs a veszekedésnek, és rájött hogy a testvéreknek össze kell tartani.

Még mindig azt tanácsolom, nyugodtan vállaljatok még egy picit! :)

2014. jún. 28. 10:39
 13/14 anonim ***** válasza:
48%
Sajnos én nem vagyok túl jó viszonyban a testvéremmel...ez azonban nem változtat azon, hogy nagyon szeretném ha a kislányomnak lenne kistestvére. Tudod szerintem a szeretet nem feleződik hanem csak több és több lesz. Amikor a másodikkal terhes voltam az elején én is féltem, hogy egyikőjüket talán nem fogom tudni úgy szeretni, ahogy kéne, hogy kevesebbet fogok érezni iránta. A második babám sajnos középidőben elment. Ugyanúgy szeretem azóta is. És imádom a lányomat is. Nagyon szeretném ha lenne a kislányomnak testvére aki itt van vele és akit szerethet, aki Őt is szeretheti... remélem nagyon hogy így is lesz egyszer!!!
2014. jún. 30. 13:34
 14/14 A kérdező kommentje:

köszönöm, hogy megosztottad ezt a történetet. Legyen úgy :) reméljük hamar jön a kislányodhoz a kistesó :)

Amúgy ezt már hallottam, hgoy a szeretet nem feleződik :) de olyan fura, mert azt nézem, hogy most mennyit tudok a gyerekemmel tölteni, tesóval ez nyilván kevesebb idő lesz, bár lehet a tesót is bevonni játékokba :)

2014. jún. 30. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!