Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Testvér kérdés? Egyke vagy...

Testvér kérdés? Egyke vagy két gyerek? Mikor gondoltátok úgy, hogy jöjjön egy tesó?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy jó lenne egy testvér, de valahogy nem tudom mekkora feladat ellátni két gyereket. Meg persze örülnék, ha jól meglennének, játszanának, de erre semmi garancia nincs :). Félek, ha lesz tesó, akkor a már meglévő gyerekem háttérbe szorul, kevesebb időm lesz rá. Másnak is voltak ilyen gondolatai? Olyan sok ember hallok, hogy mindenképpen kettőt akarnak, én is így voltam. De így hogy már van egy gyerekem, tudom mekkora feladat, és persze már megvan a kötődés köztünk, fura lenne ha lenne még valaki akivel osztozni kéne. Tudom nem vagyok kész rá, biztos azért gondolom így. Meg jönnének a civakodások pl a játékokon.

Amúgy ha valaki kérdezné és tanácsot adnék, mindenképpen két gyerekvállalást tanácsolnám :) Csak magammal szemben vagyok ilyen bizonytalan....

2014. jún. 27. 12:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
60%

Szia,mi is 2 babán gondolkoztunk,de a 3 is szóba jött.:)

Van egy 10 hónapos kislányom,most megint babát várok,(nem terveztük),kisfiam lesz,nov.elejére vagyok kiírva.:)

Figyu,én is nagyok kínlódok sokszor,volt,hogy sírva is fakadtam,hisz egyedül nevelem,hisz,mikor az apja elmegy dolgozni,még alszik a lányom,mikor hazaér a munkából,meg már alszik.(maszek).Nekem is nagyon nehéz,nem tudom,hogy fogok megbírkózni 2 lurkóval,de örülök,hogy így alakult,hisz jobb,ha nincs köztük nagy különbség,mert mikor már idősebb lenne,mondjuk 3-4 éves,és utána gondolkodnál a 2.-on,az sokkal rosszabb lenne szerintem.Így nem jösz ki a rutinból.:)

És azt megkérdezhetem,hogy a babád mennyi idős??

Én ammondó vagyok,hogy a legideálisabb korkülönbség gyerekek között a másfél-2 év.:)

2014. jún. 27. 12:59
 2/14 A kérdező kommentje:
2 éves :) már. Így már kicsúsztunk az ideális 2 év korkülönbségből :(
2014. jún. 27. 13:02
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Tény hogy nem lesz annyi időd a nagyra, ha lesz egy kistesó. de minden gyerek máshogy éli meg.

Amikor én szültem a második gyerekemet, a nagy akkor töltötte a 2 évet. mióta hazahoztuk a kicsit, alig tudom róla lerázni a nagyot, tolja a cumit a szájába, ha a babakocsiban van tologatja, beszél neki simogatja puszilja, é még ő van megsértődve ha megkérem hogy hagyja békén legalább addig míg eszik :)

tegnap este amikor fürdettem a picit,sírt mert már álmos volt, akármit mondtam neki nem hagyta abba. erre odajött a nagylányom, rámosolygott, beszélt neki, és a pici rögtön abbahagyta a sírást.

Szóval minden nagytesó másképp fogadja a picit és azt hogy kevesebb idő marad rá ill. hogy várnia kell dolgokra, pl. ha mesét akar nézni vagy ki akar menni sétálni. De szerintem meg tudod oldani, belevonni a nagyot amibe csak tudod,mondani neki mekkora segítség ő nektek,é hogy szereti a kistesó amiért így foglalkozik vele.

Ellátni mindkettőt meg megint más kérdés...attól is függ mennyire alkalmazkodó a nagy, mit tud már egyedül (enni,elaludni) ill. hogy a pici milyen lesz, fog-e fájni a pocak, mennyire igényli a folyamatos társaságot stb,,ezt úgyis csak akkor tudja meg az ember ha már megvan a másik baba!

2014. jún. 27. 13:11
 4/14 A kérdező kommentje:

Nagyon hasfájós volt a gyerekem, rengetegen kínlódtunk, most meg már élvezem, hogy milyen önálló, mennyi mindent tudunk együtt csinálni, megértem mit akar stb.

De tetszik amit írtál, szerintem az én gyerekem is ilyen lenne mint a tiéd, hogy gondoskodna a kicsiről, nagyon imádja a gyerekeket!!!!! Ezért is foglalkoztat a gondolat, meg még nem volna akkora óriási korkülönbség, végülis együtt nőnének fel. Csak igen igazad van akkor tudom meg mikor már megvan a második is :) JÓ lenne egy időgép :)

2014. jún. 27. 13:14
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Én csak annyiban tudok hozzászólni, hogy anyukám 20 évesen szülte a nővéremet, és akartak neki testvért, két vetélése is volt, majd 7 évre rá sikerültem én :) Mindketten lányok vagyunk, voltak nehéz időszakok a kapcsolatunkban gyerekként, de többnyire nagyon jól megértettük egymást. Mondhatni legjobb barátnők lettünk és abszolút nem éreztem soha, hogy 7 év különbség van. :)
2014. jún. 27. 13:54
 6/14 anonim ***** válasza:
81%

A fiunk már lassan 4 éves, de nincs kis testvére és lehet hogy nem is lesz. Amúgy 2-3 év van, amikor is még úgy gondoljuk, hogy legyen, utána már nem. De jelenleg sok körülmény miatt nem vállalunk másodikat és ha a helyzet 2-3 év múlva sem fog változni, akkor nem is lesz több, egyke lesz a fiunk.

Szerintem ezt mindenki maga érzi, hogy mire képes, hogy állnak anyagilag, környezeti szempontból, mennyi türelme van, képes-e újra dolgokat végigcsinálni.

Én azt gondolom, hogy nem azért kell többedik babát vállalni, hogy a meglévőnek, meglévőknek kis testvért biztosítson az ember, hanem maguknak, vagyis mint szülőknek több gyereket.

Elvégre hiába van kis testvér, ha a szülőknek nincs türelmük már kettőhöz, vagy gondolkozni kell, hogy miből fizetem be a számlát, vagy miből veszek pelenkát, vagy hogy szorongjon-e az ember egyszoba-konyhában plusz 1 fővel.

Ha megteheted és szeretnél még szülni, akkor hajrá, ha nem tehetitek meg, vagy nem szeretnél, akkor lesz egyke a gyereked. Mindenki maga tudja és döntse el szerintem, hogy mit tud vállalni.

2014. jún. 27. 14:52
 7/14 anonim ***** válasza:
71%
Nekem egy kislányom van, és biztosan nem lesz kis tesó. Nem tudnám még egyszer végig csinálni sem a terhességet, sem az éjszakázást, az idegeskedést a szoptatás miatt... Na meg mi eleve csak egy gyerkőcöt terveztünk. Sajnos itt Magyarországon még mindig él az a felfogás, hogy egy gyerek nem gyerek. Én ezzel abszolút nem értek egyet. Van aki azért nem tud még egy gyereket bevállalni, mert a körülményei (anyagi, egészségügyi) nem engedik, van aki meg egyszerűen nem szeretne többet. Nekünk az életvitelünk miatt sem férne bele még egy gyerkőc.Nekünk így jó, a gyerek így is szeretetben fog felnőni.
2014. jún. 27. 17:28
 8/14 A kérdező kommentje:
Én úgy gondolom, hogy aki egyke, az egy kicsit magányos is. Hiszen nincs kéznél senki játszótárs csak a szülő, aki nem mindenben partner, meg gyerek a gyerekkel jobban érti a játékot.
2014. jún. 27. 20:52
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

mi alapvetően 3 at szeretnénk, most várom a másodikat, 2,5 év lesz közöttük. mi is és a férjem is 4en vagyunk szóval nekünk természetes a nagy család, testvérek, egykében mi nem is gondolkoztunk.

Én is azt mondom mindenkinek maga kell érezze mennyit bír el.

Lehet én is azt mondom elég lesz a 2, de én még éreztem, hogy hiányzik még egy gyermek a családunkból.

2014. jún. 27. 21:14
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
2 es vagyok. Mi is hárman vagyunk testvérek, és nagyon jó érzés hogy van kihez fordulni, Édesanyámat sem szeretnénk állandóan hívogatni a gyerekekhez ha el kell mennünk.Páromék is hárman vannak tesók.
2014. jún. 27. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!