Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem értem hogy van ez a gyes...

Nem értem hogy van ez a gyes dolog. Segitetek?

Figyelt kérdés
szülés után egy évig mit kapok? és utána egy évig megint mit? és 3. évre nem is lehet otthon maradni? juliusban fogok szülni, de értem az egésszet. és kb mennyi pénz jár? én 100 000 ft-t kapok most kézbe és 15 éve dolgozom az egészségügyben. segitene valéaki pár szoval leirná ezt nekem? és a 2. évben lehet dolgozni gyes mellett? és akkor hova teszitek az egy éves gyereket? tök h..e vagyok ehhez.
2010. jan. 3. 20:48
 1/6 anonim ***** válasza:

Te már csak 2 évig maradhatsz otthon. A biztosítási időd bőven megvan.

Először a terhességi gyermekágyi segélyre leszel jogosult, 24 hétig, majd a gyed-re, a gyerek 2 éves koráig.

Ezt az oldalt nézdd meg: [link]

Ma lett belinkelve az egyéb témakörbe!

2010. jan. 3. 20:56
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha jogosult vagy GYED-re (és te jogosult vagy) akkor azt kapod két évig, ha nem vagy jogosult, akkor a gyest. Ha május 1-ig szülsz, akkor 3 évig maradhatsz otthon a régi felállás szerint (2 év gyed, 1 év gyes) ha később, akkor két évig lehetsz otthon a babával. A gyed összegét ki tudod számolni a fizetésed alapján, maximum 100.100Ft (a mindenkori minimálbér 2x-ének 70%-a) jelenleg.
2010. jan. 3. 20:58
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

Szülés után egy évig jár a gyed, ami a fizud 70%-a(+ a csp). Utána egy évig jár a gyes, ami fix havi 26.000 ft+ a csp ami 12.000 ft, tehát összesen kapsz 38000 ftot. Emellett, tehát gyes mellett lehet korlátlan időben dolgozni, a gyerek mehet bölcsibe-ha beveszik valahova...

Harmadik évben otthon maradhatsz, ha megélsz a semmiből, mert pénzt nem fogsz kapni...

2010. jan. 3. 21:28
 4/6 anonim ***** válasza:
De neki szerintem jár 2 évig a gyed, mert megvan a biztosítási ideje bőven. Nem jól tudom?
2010. jan. 3. 23:07
 5/6 anonim ***** válasza:

Az előző vagyok, ezt találtam:

A gyermekgondozási díj legfeljebb annyi időre vehető igénybe, mint amennyit a szülő biztosításban töltött, de ez a juttatás továbbra is legfeljebb a gyermek két éves koráig jár.

2010. jan. 3. 23:10
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha a 21.28-as választ elfelejted, akkor a többiek megadták a helyes választ, neked 2 év GYED jár, ami a béred 70 %-a. Két év után nem jár semmi, vissza kell menni dolgozni mindenkinek.

Neked nem GYES jár, hanem gyed, ha vissza akarsz előbb menni dolgozni, mint a gyerek 2 éves kora, akkor kéred a gyes-t és dolgozhatsz mellette. Ha nem akarsz visszamenni előbb, akkor 2 éves koráig GYED-et kapsz, ami mellett nem lehet dolgozni.

2010. jan. 4. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!