Nem értem hogy van ez a gyes dolog. Segitetek?
Te már csak 2 évig maradhatsz otthon. A biztosítási időd bőven megvan.
Először a terhességi gyermekágyi segélyre leszel jogosult, 24 hétig, majd a gyed-re, a gyerek 2 éves koráig.
Ezt az oldalt nézdd meg: [link]
Ma lett belinkelve az egyéb témakörbe!
Szülés után egy évig jár a gyed, ami a fizud 70%-a(+ a csp). Utána egy évig jár a gyes, ami fix havi 26.000 ft+ a csp ami 12.000 ft, tehát összesen kapsz 38000 ftot. Emellett, tehát gyes mellett lehet korlátlan időben dolgozni, a gyerek mehet bölcsibe-ha beveszik valahova...
Harmadik évben otthon maradhatsz, ha megélsz a semmiből, mert pénzt nem fogsz kapni...
Az előző vagyok, ezt találtam:
A gyermekgondozási díj legfeljebb annyi időre vehető igénybe, mint amennyit a szülő biztosításban töltött, de ez a juttatás továbbra is legfeljebb a gyermek két éves koráig jár.
Ha a 21.28-as választ elfelejted, akkor a többiek megadták a helyes választ, neked 2 év GYED jár, ami a béred 70 %-a. Két év után nem jár semmi, vissza kell menni dolgozni mindenkinek.
Neked nem GYES jár, hanem gyed, ha vissza akarsz előbb menni dolgozni, mint a gyerek 2 éves kora, akkor kéred a gyes-t és dolgozhatsz mellette. Ha nem akarsz visszamenni előbb, akkor 2 éves koráig GYED-et kapsz, ami mellett nem lehet dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!