Miért nőhet egy magzat aránytalanul?
Figyelt kérdés
Értetlenül állok az előtt, hogy ultrahangon a baba feje mindig méretének megfelelő, de a csontjai kb 2 hetes lemaradásban vannak. Az orvos szerint ez nem probléma, de engem igencsak aggaszt. Szerintetek mitől lehet? Volt már aki találkozott ilyennel?2014. jún. 20. 07:58
2/5 A kérdező kommentje:
Nem gondolnám hogy mind a 6 ultrahangon elmérték volna.
2014. jún. 20. 08:27
3/5 anonim válasza:
Nálunk is ugyanez a helyzet, csak nálunk 1hét lemaradás van, de a feje megfelel a korának.
A genetika miatt is lehet ezt.
Bár engem sem nyugtattak meg ezzel,de lehet benne valami.
4/5 anonim válasza:
Nálunk most mérték a combcsontját 1,5 héttel rövidebbnek. Ez előtt minden egységesen fejlődött. Szerintem normális, az orvos is azt mondta, semmi eltérőt nem lát. Ha gond lett volna, szólna. Én se vagyok valami magas, párom is átlagos testalkatú......tesómék babájának a végtagjai mindig 2 héttel voltak nagyobbak, ők magasak is, a baba is hosszú lábú lett. :)Szerintem sokaknál előfordul.
5/5 anonim válasza:
A lányomnak minden mérete korának megfelelő volt, a combcsont 2 héttel lemaradt. A nagyszülőkig felmenően senki nem jutott 170 cm fölé - nagy valószínűséggel ő se lesz 155-160 cm-nél magasabb.
A combja most is látszik, hogy relatív rövid. Ahogy az enyém is, én is alacsony vagyok. De a karjai is, csak ugye azt nem mérik.
Az alacsony embereknél a végtagoknál jelentkezik a "deficit", ami az alacsonyságot okozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!