Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Orvost fogadjak vagy szülésznőt?

Orvost fogadjak vagy szülésznőt?

Figyelt kérdés
Szolnokon fogok szülni.Mik a tapasztalatok?
2014. jún. 19. 09:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Dehát ezt írtad: "De ha lenne pénzem,akkor sem adnék.Ő is megkapja a fizetését a munkájáért!"
2014. jún. 19. 10:27
 12/19 A kérdező kommentje:
Akkor sem fogadnék.Így értettem.
2014. jún. 19. 10:30
 13/19 anonim ***** válasza:
Akkor nem igazán ertem a problémádat, sem azt, hogy minek tetted fel a kérdést. Nem akarsz senkit megfogadni, de megkérdezed, hogy orvost kellene vagy szülésznot.... Na mindegy, majd eldöntöd, hogy mit akarsz....
2014. jún. 19. 10:33
 14/19 anonim ***** válasza:

Ha felkérsz egy orvost, akkor azért fizetsz, hogy a rendelkezésedre álljon, bejöjjön akkor is a szülésedre, ha épp nem dolgozna aznap stb.

Ha nincs rá pénzed, akkor ne fogadj orvost és kész. Az ügyeletesnél is meg lehet szülni, sokan megteszik és nem halnak bele.

2014. jún. 19. 10:33
 15/19 anonim ***** válasza:

Igaz, én Fehérváron fogok szülni, de nem volt kérdés, hogy orvost fogadjak és ne szülésznőt.

Az orvos végigkíséri a terhességet, keresheted őt munkaidőn kívül is, ha bizonytalan vagy valamiben. Mivel megfogadod, illik neki pénzt adni, hiszen éjjel-nappal a rendelkezésedre áll, ha arról van szó. A vizsgálatokra sem kell órákat várni.

Szerencsém van, mert az én fogadott dokimnak nincs magánrendelése, tehát a vizsgálatokért nem kell fizetni. Fiatal orvos, szóval nem teheti meg, hogy horribilis összeget kérjen a szülésért, meg amúgy sem mond árat. Ezért a családi kassza függvénye, hogy mennyit adunk neki. Egyébként 50 ezerre gondoltunk.

Szülésznőt nem fogadtunk. Ettől függetlenül, ha elégedettek leszünk, akkor valamit adni fogunk neki. Ha mást nem, akkor egy bonbont. Bár tudom, hogy munkaidejében csak a munkáját végzi és a postásnak sem adunk pénzt csak azért, mert kihozza a levelet, de mégis. :-)

2014. jún. 19. 11:30
 16/19 anonim ***** válasza:

Nekem sem volt kérdés, hogy orvost fogadjak, vagy szülésznőt, de én pont ellenkezőleg döntöttem, mint itt az egyik válaszoló, és szülésznőt fogadtam. Azt is csak a másodiknál, mégpedig azt, akit ügyeletben kaptam az első szülésemnél. Mivel mindenképpen gátvédelemmel akartam szülni, ezért nagyon örültem, hogy egy olyan szülésznőt osztott nekem a sors így elsőre, aki abszolút támogatott benne, és remekül tudtunk együtt "dolgozni". Így másodjára már direkt felkértem, és most harmadjára is (28 hetes vagyok a harmadikkal). Úgy kellett rátukmálni az ajándékot, nem akart elfogadni semmit (másodjára sem!).

A szolnoki helyzetet nem ismerem, a zalaegerszegi kórházban szültem, oda jártam sztk-s rendelésre, UH-ra, laborra végig.

Én azt vallom, hogy egy normál terhesség esetén, és egy normális szüléskor egyáltalán nincs szükség orvosra. Én személy szerint azért fogadtam meg a szülésznőt, hogy a doki békén hagyjon (hagyjon úgy vajúdni ahogy nekem tetszik, ne kotorásszon bennem, ne vagdosson, stb). Így gondoltam jónak, más meg máshogy vélekedik, a lényeg, hogy úgy tégy, ahogy te érzed biztonságosnak.

2014. jún. 19. 16:39
 17/19 anonim ***** válasza:

Én is az utolós véleményén vagyok. Szülésznő.

Én hallottam olyanról, hogy valaki kifizette a sok pénzt az orvosnak, aki végül ott se volt, be se jött, mert hát minden rednben zajlott nélküle is.

Sok fogadott orvos nem jön be a kismama mellé vajúdásra, hiába fogadott orvos, nincs ott vajúdás idején. Legaléábbis nálunk erre van legtöbb példa. Márpedig a vajúdás ideje a neccesebb, szerintem, nem az a pár percnyi kitolási szakasz.

És a szülésznővel lehet megbeszélni, hogy hogy szeretnél szülni, gátvédelemmel pl. vagy semmit sem elsietve, míg sok orvos már szabadulna a nyűgtől és inkább császároz. Mondom, én az itteni tapaszstalatokra építve mondom ezt.

2014. jún. 19. 21:53
 18/19 A kérdező kommentje:
Hol van az az itt?
2014. jún. 19. 22:10
 19/19 anonim ***** válasza:
Szegeden pl.
2014. jún. 19. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!