Mitől hízok? 14 hetesen már majdnem 2 kg plusz van rajtam?
Teljesen el vagyok keseredve :( a fiammal 30 kg-ot híztam,de a 22.hétig egy árva dkg-ot sem,onnantól jött fel ez a sok plusz. Kellett 1 év,mire mind lement,de a bőröm nagyon megsínylette. Tudom,hogy akkor én csesztem ki magammal,mert 2 pofára tömtem az édességet és amit megkívántam. Most vagyok várandós a másodikkal és nem akarok éhezni,de zabálni sem. Szerencsére most abszolút nem kívánom az édességet,inkább a zöldségeket,sajtokat,gyümölcsöket,de próbálok így is mértéket tartani. Semmivel sem eszek többet,mint előtte,leszámítva azt,hogy reggelizek. Egy napi adagom kb így néz ki:
Reggeli: egy kilós kenyérből egy szelet,erre jön teavaj,sonka/szalámi/májkrém,sajt,paradicsom/újhagyma/retek,mellé egy bögre tejeskávé. fél9kor eszek együtt a fiammal
Ebéd:mikor mi, ma pl 1 merőkanál gyümölcsleves és amit a 2 évesem meghagyott lecsóból
Uzsonna: fél4 körül,néha csak egy joghurt,néha egy sajtosrúd,vagy egy fél szelet kenyér feltéttel
Vacsora: egy virsli zsemlével,vagy egy zsemle és mellé sajt,zöldség,kolbi,esetleg ha épp azt óhajt a kicsi,akkor tejbegríz,fél7-7 között van a vacsi.
Tudom,ez nem ad teljes képet,de kb mindennap ennyit eszek,szerintem egyáltalán nem sok,mégis már ennyit híztam. Mozgok is eleget a fiammal,dolgozunk a kertben,sokat sétálunk,játszóterezünk,szóval nem ülünk egész nap a fenekünkön. Egyébként 55-ről kezdtem és digitális szerint most vagyok 56.8 :(
A teavaj meg a szalámi elég zsíros.
A kenyér fehér vagy teljes kiőrlésű?
Túlnyomórészt szénhidrátot eszel. Ettől hízol. Fehér kenyér helyett próbálj meg magvas barna kenyeter, rozskenyeret enni, és reggel. Este rántottát ennék, mellé jó kis mozzarella sajtot.
Írod, hány kg vagy, de azt nem, milyen magas. Nem mindegy, hogy 160 vagy 180 cm az 56 mellé...
Szia.
Nagyon sok szénhidrátot viszel be. Fehér kenyeret váltsd le teljes kiőrlésükre, vagy tönkölyre.
Napjában 5-6x egyél kevesebb mennyiségeket.
Én cukros kismama vagyok, ha félsz, hogy elhízol ajánlom figyelmedbe a 160-180g-os szénhidrát diétát.
A neten sok leírást találhatsz, vannak minta étrendek is. Én most vagyok a 27. hétben 64kg-val kezdtem a terhességem és most 61kg vagyok...mindez úgy, hogy soha nem éhezem és 2,5-3 óránként eszem mint egy újszülött:D
A babám még 1 héttel nagyobb is...szóval Ő sem éhezik:)
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!