Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Méhgyulladás terhesen?

Méhgyulladás terhesen?

Figyelt kérdés

Hallottatok már ilyenről? Vagy ez tényleg szinte kizárt?

Elég sokat görcsölök, és ettől félek. :(

2014. jún. 15. 09:29
 1/9 anonim ***** válasza:
Hány hetes terhes vagy?
2014. jún. 15. 09:45
 2/9 A kérdező kommentje:
14. héten vagyok.
2014. jún. 15. 09:52
 3/9 A kérdező kommentje:
Abban reménykedem, hogy a fokozott vérkeringés miatt lassabban "hülünk" ki, így nehezebb felfázás miatt méhgyulladást kapni - ezt egyszer talán egy orvos említette, de lehet baromság az egész.
2014. jún. 15. 09:54
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem felfázás miatt lehet méhgyulladásod, hanem hüvelyi fertőzés miatt. És igen, van ilyen. Ha egy kismama elkap, összeszed egy olyan jellegű fertőzést, akkor ez fel tud jutni a hüvelyen keresztül a belső szervekhez és nem terhes nőknél is tud petefészek, illetve méhgyulladást okozni, terhesen pedig ez azért is veszélyes, mert korai terhességnél vetélést, a terhesség későbbi szakaszában pedig koraszülést okozhat.

Szóval van ilyen.

De azért annak előjelei is vannak, mármint a fertőzésnek, mégpedig a hüvelyi folyás mennyiségének, szagának, állagának a megváltozásában, illetve egyéb, más kellemetlen tünetek (égő, viszkető érzés) megjelenésével.

Görcsölni meg amúgy mástól is lehet, mindenképpen tájékoztasd róla az orvost, lehet hogy ha eddig nem kaptál, akkor kapsz magnéziumot vagy ha már szedsz, akkor emelik az adagot.

2014. jún. 15. 10:58
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem a hideg miatt? én úgy tudom, ugyan baci okozza, de a hideg miatt, azaz a lehülés miatt kapnak erőre.
2014. jún. 15. 11:06
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem volt huszonsok hetesen. Antibiotikumot kaptam rá, minden rendben volt. Ma már 12 éves az akkori lakója.
2014. jún. 15. 11:11
 7/9 anonim ***** válasza:

"Nem a hideg miatt? én úgy tudom, ugyan baci okozza, de a hideg miatt, azaz a lehülés miatt kapnak erőre."

Jaj, dehogyis!

A hidegtől még soha senki nem betegedett meg. A hideg gyengíti az immunrendszert és tágítja az ereket, ezáltal sokkal könnyebben kap el az ember fertőzéseket. De ahhoz, hogy valaki beteg legyen, fertőzés-gyulladás alakuljon ki, ahhoz kórokozóval kell találkoznia a szervezetnek.

Éppen ezért, ha valaki azt mondja, hogy meghűlt, megfázott, az sem azért van, mert sokat volt hidegben, mert olyan, hogy valaki a hidegtől fázott meg, olyan sincs. Kétfajta légúti megbetegedés van, 1. amit vírus okoz (ezt szokták népies nyelven meghűlésnek hívni), 2. amit baktérium okoz.

És sokan a felfázást is keverik a nőgyógyászati fertőzéssel, pedig a húgyhólyaghurutot szokták köznyelven felfázásnak hívni, ami a húgyutakat érinti, de ami petefészek vagy méhgyulladást okoz, az a hüvelyi fertőzésből ered, de az pedig nőgyógyászati rész.

Szóval két különböző dologról beszélsz. Ha "felfázol", akkor a húgyvezeték, húgyhólyag és vese lehet begyulladva, attól a méhed, petefészked nem gyullad be.

Illetve egy eset van, amikor is összefügghet a kettő, ha egy nőnek hüvelyi fertőzése van, abból még lehet húgyúti probléma, mivel a nőknek rövid a húgycsöve, így könnyebben tudnak azon keresztül a húgyutakba is eljutni bizonyos kórokozók a hüvelyből. De ha valakinek húgyúti fertőzése-gyulladása van, az nem okoz hüvelyi, abból következően pedig méh vagy petefészek gondokat.

Szóval a hideggel csak azért kell vigyázni, mert hozzájárul ahhoz, hogy az ember könnyebben kapjon el kórokozókat, ezáltal legyen akár komolyabb gyulladása is, ha elszaporodnak a kórokozók.

De attól, hogy valaki hidegben van, de ha nem találkozik kórokozóval, akkor nem lesz beteg.

2014. jún. 15. 19:39
 8/9 A kérdező kommentje:

Végülis ugyanazt írtuk, csak elbeszéltünk egymás mellett. :)

Azaz, ha nincs baci vagy vírus, nincs gyulladás.

2014. jún. 15. 21:42
 9/9 anonim ***** válasza:

Az igaz, de pont a hüvelyi fertőzés olyan, hogy nem kell sajnos elkapni sem.

Ugyanis ha felborul a hüvelyflórád egyensúlya, vagyis kevesebb jótékony hüvelybaktérium lesz a hüvelyedben, akkor bizonyos gombák, baktériumok, amik egyébként természetesen előfordulnak a hüvelyben, azok viszont olyan mennyiségben túl tudnak szaporodni, hogy abból viszont lehet fertőzés és gyulladás.

Szóval mindenképpen, ha valami változik odalent, bármilyen kellemetlen tünetet érzel, akkor érdemes megmutatni magad az orvosnak.:)

2014. jún. 16. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!