A terhességem kezdete óta borzalmas az arcbőröm. Tudnátok ajánlani valami hatékony megoldást?
Megszülsz. De ha még nem aktuális, akkor nem ajánlom. :)
"Viccet" félretéve: nem igazán van megoldás, ugyanis a leghatékonyabb pattanás elleni szereket TILOS terhesség alatt használni.
Az A-vitamin származékok például magzatkárosító hatásúak lehetnek. A szalicilsav szintén nem tartják biztonságosnak (már csak a terhesség alatti hiperpigmentáció esélye miatt sem). Stb., stb...
Nekem is a 2. Terhessgemmel csupa pattanas az arcom, vagy inkabb ilyan kis piros fajdalmas dudoros... :( soha eletemben nem voltam pattanasos, kisfiammal varandossagom alatt sem, most kislanyommal igen. :) Nekem egyetlenegy dolog valt be: este bekenem Bepanthen kenoccsel, reggelre enyhul a pirossag, a fajdalom es a dudorossag is. Es biztatasul: nekem az elso trimeszterben volt a legborzalmasabb, kb a 16. Hettol javult magatol, addig estenkent kenegettem. Azota csak heti 1x jon elo itt-ott 1-1db patti. Probald ki a Bepanthent, hatha neked is bejon, gyulladascsokkento, fajdalomcsillapito, borregeneralo, hamosito tulajdonsagu es nem art a magzatra!
Boldog babavarast!
23hkm
Esetleg grapefruit mag kivonat jöhet szóba, ami nem tartalmaz alkoholt. Azt lehet várandósság alatt is szedni.
Nekem amúgy csúnya volt a bőröm, aztán terhes lettem (kislánnyal) és megszépültem. :)
Utána visszatért az eredeti csúnya állapot, a fene egye meg.
Mindegy. Ez van. A grapefruit viszont nekem nagyjából segít, de azt hiszem tényleg annyi a megoldás, hogy megszülsz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!