Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhességem kezdete óta...

A terhességem kezdete óta borzalmas az arcbőröm. Tudnátok ajánlani valami hatékony megoldást?

Figyelt kérdés
Egyébként sem volt szép bőröm sosem, a kamaszkor is nagyon kibabrált velem, és úgy általában borzasztó érzékeny a bőröm mindenre, azonnal kipattogzik hormonális változástól, kozmetikumtól stb. De az utóbbi néhány évben legalább elfogadhatóan néztem ki, találtam egy remek biokozmetikumot (fokhagyma zselé), ami remekül bevált... eddig. Amióta terhes vagyok, szörnyen nézek ki megint és ötletem sincs, hogyan hozhatnám rendbe a bőröm. Ötletek?

2014. jún. 13. 00:15
 1/7 anonim ***** válasza:

Megszülsz. De ha még nem aktuális, akkor nem ajánlom. :)

"Viccet" félretéve: nem igazán van megoldás, ugyanis a leghatékonyabb pattanás elleni szereket TILOS terhesség alatt használni.

Az A-vitamin származékok például magzatkárosító hatásúak lehetnek. A szalicilsav szintén nem tartják biztonságosnak (már csak a terhesség alatti hiperpigmentáció esélye miatt sem). Stb., stb...

2014. jún. 13. 00:25
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem soha nem volt pattanános a bőröm, az első terhességemmel is csak 1-2 jött ki néha. Most kislányt várok, de a mellkasom, a hátam, a nyakamnál tele van apró pattanásokkal. Én sem tudom mit kellene vele tenni.
2014. jún. 13. 07:43
 3/7 anonim ***** válasza:
és 24 hetes kismama vagyok.
2014. jún. 13. 07:44
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem is a 2. Terhessgemmel csupa pattanas az arcom, vagy inkabb ilyan kis piros fajdalmas dudoros... :( soha eletemben nem voltam pattanasos, kisfiammal varandossagom alatt sem, most kislanyommal igen. :) Nekem egyetlenegy dolog valt be: este bekenem Bepanthen kenoccsel, reggelre enyhul a pirossag, a fajdalom es a dudorossag is. Es biztatasul: nekem az elso trimeszterben volt a legborzalmasabb, kb a 16. Hettol javult magatol, addig estenkent kenegettem. Azota csak heti 1x jon elo itt-ott 1-1db patti. Probald ki a Bepanthent, hatha neked is bejon, gyulladascsokkento, fajdalomcsillapito, borregeneralo, hamosito tulajdonsagu es nem art a magzatra!

Boldog babavarast!

23hkm

2014. jún. 13. 08:39
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, jó babavárást nektek is!
2014. jún. 13. 10:25
 6/7 anonim ***** válasza:

Esetleg grapefruit mag kivonat jöhet szóba, ami nem tartalmaz alkoholt. Azt lehet várandósság alatt is szedni.

Nekem amúgy csúnya volt a bőröm, aztán terhes lettem (kislánnyal) és megszépültem. :)

Utána visszatért az eredeti csúnya állapot, a fene egye meg.

Mindegy. Ez van. A grapefruit viszont nekem nagyjából segít, de azt hiszem tényleg annyi a megoldás, hogy megszülsz. :)

2014. jún. 13. 13:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem soha nem volt sok pattanásom, de a terhességgel egy durva kamaszkort élek át :).. Az elején az arcom lett tele pattanással, később a hátam és a mellkasom, nagyon zavar. Az arcomról már eltűnt, de nagyon lassan. Kipróbáltam sok mindent, nekem az ilcsi féle feketeszappan segített (kozmetikus ajánlotta), én merem ajánlani!
2014. jún. 13. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!