Hogy kell számolni a heteket, hónapokat terhesség alatt? Több variációt találtam de egyik se volt egyértelmű!
Betöltött 4 hónapos vagy jelenleg, a 18. héttől fogsz az 5. hónapba lépni.
A 2-es azért írt hülyeséget, mert 1 hónap nem pontosan 4 hét! A terhességi heteket és a terhességi hónapokat nem lehet összevetni. Mivel 9 hónap nem 40 hét, míg a terhességet hétnél 40 hétben számolják, hónapban pedig ugye 9 hónapban.
Ha neked febr. 12 az utolsó menzeszed első napja, akkor te most 17 hetes terhes vagy, és ebből következően a szülésed várható időpontja nov. 19, tehát nemhogy 5 hónapos terhes nem vagy, még 4 hónapos terhes sem. Ugyanis az majd csak 19-én leszel, és jövő hónap 19-én leszel csak 5 hónapos terhes, aug.-ban 6 hónapos, szept.-ben 7 hónapos, okt.-ben 8 hónapos és nov.-ben pedig leszel 9 hónapos terhes, amikor is szülni fogsz.
"Pont írtad h nem naptári hónapokban kell számolni de te megis azt írtad! :)"
Azért egy kicsit értelmezd már amit írtam! Azt írtam, hogy a terhességi hónapokat nem lehet összevetni a terhességi hetekkel! Mert 1 hónap nem pontosan 4 hétből áll! Ugyanis ha összevetnéd, akkor a 9 hónap, az 9x4, azaz 36 hét lenne. Ezért nem lehet összevetni a kettőt!
De attól még a terhességet 40 hétben mérik vagy külön véve 9 hónapban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!