Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy kell számolni a heteket,...

Hogy kell számolni a heteket, hónapokat terhesség alatt? Több variációt találtam de egyik se volt egyértelmű!

Figyelt kérdés
Én 17+1 hetes vagyok ès február 12.én volt az utolsó menstruàcióm első napja! Valahol azt láttam, hogy ez már 5 hónapos terhesség valahol meg azt hogy csak 4 hónapos!
2014. jún. 12. 17:08
 1/8 anonim ***** válasza:

[link]

Betöltött 4 hónapos vagy jelenleg, a 18. héttől fogsz az 5. hónapba lépni.

2014. jún. 12. 17:14
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
1hónap 4 hét. Azaz 4hós vagy, majd 20 hetesen lépsz az 5. hóba
2014. jún. 12. 17:15
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mind a kettőtöknek! :) úgy gondolom hogy az első válaszolóval kell egyet értenem! Ezt a számolást már több helyen láttam! :)
2014. jún. 12. 17:27
 4/8 anonim ***** válasza:
38%

A 2-es azért írt hülyeséget, mert 1 hónap nem pontosan 4 hét! A terhességi heteket és a terhességi hónapokat nem lehet összevetni. Mivel 9 hónap nem 40 hét, míg a terhességet hétnél 40 hétben számolják, hónapban pedig ugye 9 hónapban.

Ha neked febr. 12 az utolsó menzeszed első napja, akkor te most 17 hetes terhes vagy, és ebből következően a szülésed várható időpontja nov. 19, tehát nemhogy 5 hónapos terhes nem vagy, még 4 hónapos terhes sem. Ugyanis az majd csak 19-én leszel, és jövő hónap 19-én leszel csak 5 hónapos terhes, aug.-ban 6 hónapos, szept.-ben 7 hónapos, okt.-ben 8 hónapos és nov.-ben pedig leszel 9 hónapos terhes, amikor is szülni fogsz.

2014. jún. 12. 17:40
 5/8 A kérdező kommentje:
Pont írtad h nem naptári hónapokban kell számolni de te megis azt írtad! :) az első válaszoló amit küldött képet az nagyszerűen mutatja h h vannak a terhességi hetek! Köszönöm neki! Utolsó válaszoló valamit nagyon elszámoltál mert ha csak azt nézzük h a 3. Hónap a 12. Hétig tart akkor mar réges régen kiléptem a 3. Hónapból! És ha az elméletedet követjük h mindig 4 hetet adunk hozzá akkor az pedig már 12+4=16 szoval 17 hetesen már rég benne vagyok a 4. Hónapban de mivel egyáltalán nem így működik ezert köszönöm az első válaszoló nak a hasznos tudósítást! :)
2014. jún. 12. 21:17
 6/8 anonim ***** válasza:
A terhesség 9 naptári hónap, de 10. lunáris, vagyis 4 hetente van a "hónapforduló". A kérdező tehát már betöltötte a 4. hónapot (a 16. héten) és most az 5. hónapban van. A 20. héttől pedig már azt mondjuk, hogy betöltötte az 5. hónapot, stb.
2014. jún. 12. 23:15
 7/8 anonim ***** válasza:

"Pont írtad h nem naptári hónapokban kell számolni de te megis azt írtad! :)"

Azért egy kicsit értelmezd már amit írtam! Azt írtam, hogy a terhességi hónapokat nem lehet összevetni a terhességi hetekkel! Mert 1 hónap nem pontosan 4 hétből áll! Ugyanis ha összevetnéd, akkor a 9 hónap, az 9x4, azaz 36 hét lenne. Ezért nem lehet összevetni a kettőt!

De attól még a terhességet 40 hétben mérik vagy külön véve 9 hónapban!

2014. jún. 13. 09:17
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi h saját magadat javitottad ki ! :) A többieknek pedig köszönöm a hasznos válaszokat!!! :)
2014. jún. 13. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!