Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy néz ki, ha valaki vizesedik?

Hogy néz ki, ha valaki vizesedik?

Figyelt kérdés
Mert a védőnő azt mondta, hogy akkor vizes, ha benyomom a bőröm az ujjammal, és marad a helye. Nekem nem marad ott az ujjam nyoma, viszont a lábfejem bedagad. Most akkor vizesedek vagy nem?
2008. júl. 31. 06:47
 1/7 anonim ***** válasza:
igen, vizsededsz. Ha felfuffad egy kicsit az arcod vagy megdagad a lábfejed, akkor vizesedsz.
2008. júl. 31. 07:49
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha dagadsz, az nagyon valószínű, h. a víztől van! Nem hiszem, h. a lábfejedre kezdenél el hízni! :-)

Max még nem olyan nagyon vagy vizes, h. úgy látszódjon, ahogy a védőnőd mondta.

Hány hetes vagy?

Üdv 23. hetes pocis

2008. júl. 31. 07:52
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem sem annyira maradt ott az ujjam nyoma, mint ahogy egy-két vizesebb kismama korábban mutatta nekem, de ennek ellenére vizesedtem a múlt héten és észrevehető volt.

Nagyon meleg volt, szenvedtem, a bokacsontom félig eltűnt, a gyűrűmet nem tudtam megmozdítani, pedig korábban még nagy is volt picit és egyik napról a másikra három kilóval nőtt a súlyom. És az arcom is megdagadt, ahogyan előttem is említették a tüneteknél.

Ennek ellenére nem volt fehér folt, ha megnyomtam a bőrömet. Egyébként azóta hűvösebb lett, a nyűgösségem is elmúlt és ismét a régi vagyok, tehát lement a víz.

2008. júl. 31. 08:33
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, 35 hetes vagyok, és két napja dagadt a lábfejem, hülyét kapok. Azt hittem, megúszom ezt a vizesedés dolgot. :-)
2008. júl. 31. 09:46
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

szia!

amíg nincs a vizeletedben fehérje, és a vérnyomásod rendben van, addig nem kell félned a vizesedéstől. Ennyi idős terhesen már azért van egy minimális foku vizesedés.

Az első babámnál sajnos olyan védőnő volt, aki nem nagyon adott tanácsokat, hogy mit hogyan kellene csinálni. Akkor már kb. a 20. héten elkezdtem vizesedni. 30 hetes koromtól pedig annyira vizes voltam már, hogy az ujjaimat nem éreztem, egyfolytában zsibbadtak, és sajnos éjjel sem ment le rólam.

Most már valamivel okosabb vagyok, a második babámat várom, a 36. hetemnél tartok, most is vizesedek, de megiszok naponta 2-2,5 l folyadékot és főzéshez kevés sót használok (abból is tengeri sót), és így azért jobb. És reggelre lemegy a víz. SAjnos az első babánál ezért előjött a toxémia (amint már írtam, magas vérnyomással járt és fehérjével a vizeletben), és ezért császárral született meg a kisfiam.

Remélem, hogy tudtam valamennyire hasznos tanácsot adni!:)

Vigyázz magatokra:)

boldog babavárást!

2008. júl. 31. 12:30
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, sokat segítettetek, mert sajna a védőnőm egy birka...
2008. júl. 31. 13:33
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!Nekem januárban született meg a kisfaim és az utolsó idökben nagyon vizesedtem,annyira hogy a 16kg plusszt sikerült felszednem!:-(aminek fele víz volt!Ezt onnan tudom hogy a böröm erösen megnyúlt és 9kg-t fogytam hirtelen!Annyit tanácsolhatok figyelj oda a folyadék fogyasztásra és a só beviteledre!

Szép szülést kívánok!

2008. júl. 31. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!