Van köztetek olyan, aki kb.6 hetesen volt orvosnál, és utána majd csak a 12. hétre hívta vissza a doki? Hogy bírjátok ki ezt a 6 hetet túlaggódás nélkül?
Szia!
Megértem...
Én nem bírnám ki a várakozást :-/
Ha anyagilag megengedheted, menj el magán ultrahangra..
Üdv. :-)
Hát igen, de 90 kkm-re vagyok a nőgyógyásztól, akinél szülni fogok, és akinél már voltam egyszer, és nem jön ki úgy a lépés ebben a hónapban, hogy elmenjek hozzá. Meg igazából Ő sem tartotta indokoltnak.
(Pár hónapon belül már közelebb költözünk a szülési helyhez.)
Én 7 hetesen voltam orvosnál, amikor is megállapították, hogy a fiamnak van szívhangja és utána csak 12 hetesen néztek ultrahangon. A két idő között csak egyszer vizsgált kézzel orvos. Egyébként teljesen egészségesen született meg a fiam.
Ha vérzés, erős görcs van, akkor azonnal menni kell, de amúgy meg ez benne van, bízni kell mindig a legjobbakban, hogy nem lesz gond. Képzeld el mi volt régen, amikor még ultrahangos vizsgálatot sem csináltak.:)
Ha nincs semmi panasz, akkor azért valószínűleg minden rendben van.
És hidd el, ez a túlzott aggódás sem jó. Mert ha baba rendben van, te ezzel, hogy állandóan azon agyalsz, hogy vajon minden rendben van-e, nincs-e gond, csak felesleges idegeskedésnek teszed ki magad, aminek meg semmi értelme és neked sem tesz jót.
én voltam 6 hetesen uh-n, volt szivhang, de visszahivott 8 hetesen is (bár lehet csak az 5000res kellett a zsebbe...)
amugy engem biztosított az hogy minden hajnalban a wc felett görnyedtem!
a hasam nekem is görcsölt, de ugy mint mikor megvan. és nem lett semmi baj
ilyenkor jobb nem olvasgatni semmit! frászt hozzák az emberre... én is igy voltam
Én nem Magyarországon élek, és itt az a gyakorlat, hogy nincs is vizsgálat a 12. hét előtt. Én most 20 hetes vagyok és én elmentem azért a 6. héten, hogy lássák, hogy minden rendben-e, utána csak a 12. héten van UH, a következő UH pedig a 22. héten van, nálunk ez a genetikai UH. Tehát a 12. és a 22. heti UH között sincs UH.
Nekem már volt egy vetélésem, ezért mondhatnám azt, hogy aggódom, de nem teszem. jól vagyok, nincs vérzés, nincs görcs. (Nálunk védőnőhöz sem kell menni, tehát még csak olyan sincs, hogy beszaladok szívhangot nézetni) Szépen várom, hogy múljanak a napok, hetek. Mást nem tehetek.
Tudom, iszonyú sok a két UH között eltelt idő, de ha jól vagy, akkor bízni kell benne, hogy minden rendben lesz. (igazából sok nyugati országban fele annyit sem járnak UH-ra mint amennyire MO-n, ott nagy divat havonta vagy akár kéthetente is UH-ra menni, akár magánúton is)
Én magándokim protokolja a 6-9-12hetes vizsgálat. Szeret ránézni a babára 9hetesen, hogy a szavaival éljek: a baba vajon él-e - hal-e?? Először rossz volt hallani a szájából- de megértem, hogy neki ez csak ennyi....
Hálistennek mindháromszor minden oké volt 9hetesen és utána is.
Menj el egy magándokihoz, ha attól megnyugszol, én elmennék a helyedben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!