Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egy műanyag gyárban helyzetem...

Egy műanyag gyárban helyzetem veszélyeztetett terhességnek minősül?

Figyelt kérdés
felettesem nincs tekintettel senkire, én nem szeretném ha a jövendő babámat el veszteném. Mi ilyenkor a teendő? (Tgyás előtt gondoltam)

2014. jún. 11. 10:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Attól függ, ha belélegezhetsz káros anyagokat akkor sztem menj táppénzre, ha megteheted. Nődoki biztos kiír. Én ápolóként dolgoztam, de sok volt a fertőző beteg így eljöttem amikor 7 hetes voltam. Ez a biztos... 33 hkm
2014. jún. 11. 10:38
 2/12 A kérdező kommentje:
Nehéz ládakat kell pakolnom a termék le gyártása közben. Kb. 10-15 kg. A hőmérséklet ugyancsak bántó tényező, mivel nyáron melegebb van kb 5-10 fokkal, illetve télen ninncs fűtés.ami még zavaró: gyártás során keletkező szagok, álló munkát végzek, nincsenek szünetek a 8 órás munkaidő alatt,nagyon magas darabszám óránként. Segítsetek, hogy a Tgyás előtt mit tudnék igénybe venni és mikortól?
2014. jún. 11. 10:41
 3/12 Vilcsianyuja ***** válasza:
Ha elmondod a háziorvosodnak, amit itt leírtál, hogy milyen munkát végzel, simán táppénzre vesz. És maradj is táppénzen szülésig.
2014. jún. 11. 11:34
 4/12 anonim ***** válasza:

Menj táppénzre!

A doki az ilyen munkakör miatt biztos, hogy kiír!

2014. jún. 11. 12:08
 5/12 anonim ***** válasza:
Az ilyen súlyok emelése veszélyes a babára néze. a legbiztosabb, hogy táppénzre mész, és szerintem is simán táppénzre vesznek. Én addig emelgettem ilyen súlyú vödröket, míg egyszer be nem görcsölt a hasam... akkor még nem tudtam, h babát várok.... de aztán a teszt pozitív lett....és szerencsére nálunk nem volt gond ebből.
2014. jún. 11. 12:11
 6/12 anonim ***** válasza:
Menj táppénzre, ha elmondod az orvosnak, hogy milyen munkát végzel, bizonyára minden gond nélkül kiír. Hány műszakban dolgozol? Mert terhesen max. 2 műszakban lehet dolgozni, vagyis éjszaka nem. Ha 3-ban dolgozol, akkor a munkáltató vagy biztosít 2 műszakos munkát vagy táppénz mindenképpen.
2014. jún. 11. 16:19
 7/12 A kérdező kommentje:
4 műszakba dolgozom, de nagyon kétséges a 2 műszak a létszám stop miatt.
2014. jún. 12. 00:12
 8/12 A kérdező kommentje:
Nem fogjátok el hinni, ket napja be jelentettem a műszakvezetomnek, hogy pozitiv lett a tesztem, meg nyugtatott hogy mas lesz, könnyebb munkát kapok ilyenek. Es tegnap amikor be mentem dolgozni éjszaka nehez ladakat kelett volna ugy emelnem, hogy csomagolok, jo 3-4 kg es 6 magasra. Kicsit meg huzodott a hasam felül, es hanyingerm is lett, es el sirtam magam olyan ideges lettem, meg rosszul voltam, mert mi van ha gond van. Hivtak hozzám mentőt,(céges) meg vizsgalt es meg nyugtatott a mentős, hogy csak meghuztam az izuletet, aztan haza jöttem. ma megyek házi orvoshoz, hogy ki irjon táppénzre, es utana mimden ki derül. Nincs bajunk az a lényeg. De hogy ennyire ne legyenek tekintettel egy várandósra???
2014. jún. 25. 08:52
 9/12 anonim ***** válasza:

Éjszakai műszakban nem dolgozhatsz terhesen, ezt biztosan tudom.

Hányadik héten vagy?

Lehet, hogy a nőgyógyásztól kell vinned táppénz javaslatot a háziorvoshoz, hogy ki tudjon írni.

Majd írd meg, hogy mi volt.

6-os voltam

2014. jún. 25. 12:21
 10/12 A kérdező kommentje:
El meséltem a nődokinak, hogy mi volt a munkahelyen, es csak egy olyan leletet tudott adni, mert koran mentem hozzá, hogy feltételezhető a baba, es a haziorvosnak is el meséltem ugyan ezt, es ő meg kiirt engem izom huzodással táppénzre. 2 het mulva megyek UH ra.utána ir ki engem terhestappenzre. Itt nem a dolgozni nem akarásal van a baj, hanem az emberséges környezet es a kíméletes munka elmaradásával van a baj...
2014. jún. 28. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!