Elképzelhető, hogy "befordult" a babám? Ezt lehet érezni? Kicsit aggódom. Lehet rá okom? Bővebben lent:
Ezek jóslófájások, szaknyelven Braxton-Hicks-összehúzódások. A méhed fájdalommentesen összehúzódik, készül a szülésre. Ne aggódj, ez ternészetes, lesz még ilyen, egyre gyakrabban. Kb ebben a terhességi korban szokott kezdődni.
Aggodalomra az adhat okot, ha a hüvelyedből vízszerű folyadék vagy vér szivárog, ha az összehúzódások nem múlnak el, illetve ha menszesz-szerű görcsöt érzékelsz.
Szerintem hívd fel az orvosodat, ki tudja nálad mi normális és mi nem. Itt egyikünk se ismer, nem tudjuk mekkora a méhed, milyen a keménysége, mennyi magnéziumot szedsz és hol van a lepény. Az orvosod ismer. Egyetértek az eslő válaszolóval, valószínű jóslófájás volt, de ezt ne mi mondjuk meg, hogy ez normális-e. Én is 20 hetes vagyok, ilyesmit még nem tapasztaltam.
Nem lehurroglak ám, hogy ne tegyél fel kérdést, mert bármi van, én is azonnal kérdezek, de ne nyugodj bele. :)
Szerintem 20-21. hetesen kissé korai a jósló fájás...ha sokat összehúzódik a méhed, nyílhat a méhszáj is.
Mindenképpen beszélj az orvosoddal, és ha ez sűrűn elő fog fordulni, akkor magnéziumot kell majd szedned, és sokat kell pihenned.
Minden jót!
(34. hetes mami)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!