Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 4 és fél hetes terhes vagyok...

4 és fél hetes terhes vagyok és kezd kijönni a hüvelygombám. Orvoshoz csak jövő héten mennék addig csillapíthatom a tüneteket valamivel?

Figyelt kérdés
2014. jún. 10. 10:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Honnan tudod, hogy négy és fél hetes vagy?
2014. jún. 10. 10:52
 2/5 anonim ***** válasza:

És honnan tudod, hogy biztosan hüvelygomba? Mert nem biztos. Több kórokozónak is vannak hasonló tünetei, illetve gombából is van több fajta, tehát ha nekiállsz otthon kezelgetni magad, nem biztos, hogy jól jársz. Pláne, ha olyan fertőzésed van, ami veszélyesebb és feljebb terjed a fertőzés, akkor az könnyen vetéléshez vezethet a terhesség korai szakaszában.

Én nem kezelgetném magam otthon, hanem fognám magam és bemennék szépen a nőgyógyászatra, mégpedig sürgősen. És ott majd megmondják, hogy ha valóban hüvelygomba, akkor mit használhatsz.

Én annak sem vagyok híve, hogy aki nem terhes, az otthon kezelgesse magát egy hüvelyi fertőzéssel, de aki terhes, annak meg pláne felelőtlenségnek tartom, akkor is, ha csak egy szimpla gombás fertőzés és csak krémet javasol rá az orvos. Jobb, ha lát orvos.

De te tudod, a te életed, a ti egészségetek...

2014. jún. 10. 10:53
 3/5 A kérdező kommentje:
Onnan tudom hogy hogy 4 és fél hete volt az utolsó menzeszem. Havonta kijön a gombám, orvos szokott felírni gyógyszert csak nem voltam biztos benne hogy használhatom-e most is ezeket a szereket.
2014. jún. 10. 11:12
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha havonta gombás fertőzésed van, akkor ott a háttérben nagyobb a baj...

Nekem kb 3-4 havonta volt egy időben és az orvos eszerint az is meglehetősen gyakori, így kaptam egy összetettebb injekciós kezelést, hogy az egész hüvelyflóra helyreálljon és egy újabb méhszájseb se alakuljon ki. (Méhszájsebem is volt ugyanis emiatt.)

Ha mindezek mellett terhes is vagy, akkor főleg hamarabb próbálj eljutni az orvoshoz, mert ennyi idő alatt egy fertőzés teljesen el tud hatalmasodni.

Jobbulást kívánok, ismerős a helyzet!

2014. jún. 10. 13:15
 5/5 anonim ***** válasza:

És ilyenkor az orvos szokott csinálni hüvelykenet tenyésztést, vagy csak rámondja, hogy gomba és írja is a gyógyszert? Mert ha nem csinál sosem tenyésztést, akkor ne is csodálkozz, hogy havonta fertőzésed van, mert lehet hogy baromira nem az a bajod, amivel kezelnek.

Illetve ilyenkor csak te vagy kezelve, vagy a párod is? Mert ha ő nincs kezelve, akkor visszaadja neked állandóan.

A másik, hogy csinálsz a kezelések után hüvelyflóra helyreállítást? Amennyiben nem, úgy megint csak ne csodálkozz, hogy fertőzésed lesz, mert ha nincs rendben a hüvelyflóra, az az egyik oka az állandóan visszatérő hüvelyi fertőzéseknek.

És amúgy zárójelben megjegyzem, hogy én addig biztos nem vállaltam volna babát, amíg ki nem kezelnek egy ilyen fertőzésből. Mert téged bizony igen csak ki kéne belőle kezelni. Ugyanis a terhesség alatti hormonváltozások az amúgy ilyen problémával nem küszködő nőknél is alakít ki sokszor hüvelyi fertőzést, te meg, aki még amúgy is szenvedsz ilyennel, pláne végig fogod kínlódni az egész terhességedet. Csak az a nem mindegy, hogy terhesen egy csomó gyógyszert, készítményt nem szedhetsz vagy használhatsz!

Szóval menj el orvoshoz, csináljanak hüvelykenet tenyésztést és kezeljenek ki téged is és a párodat is, kezelés után pedig csinálj hüvelyflóra helyreállítást. Ha még ez sem segít, akkor pedig tovább kell vizsgálódni!

2014. jún. 10. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!