Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jobb vagy rosszabb irányba...

Jobb vagy rosszabb irányba terelte a terhesség a párkapcsolatotokat?

Figyelt kérdés
2010. jan. 2. 11:40
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Nálunk ő ezt nem így érzi csak én. Kb napi 10 percet ha beszélünk. Úgy érzem mintha csak albérlőtársak lennénk. Ha gondolod írj privit.
2010. jan. 2. 13:22
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Sajnalom, hogy tobb parnal romlik a helyzet terhesseg alatt, pedig epp forditva kellene, hogy legyen, ugye?

Nalunk a gyermekvallalas a tokeletes kapcsolatbol csinalt meg tokeletesebbet, ha egyaltalan lehet ilyen.

Hozzateszem, hogy en igencsak aktiv voltam a parkapcsolatok teren jo sokaig, sok pasim, kapcsolatom volt, rovidebb is, hosszabb is, lagymatag es tuzes is. Nem szegyenlem, nem banom, mert ez jo volt arra, hogy megtanuljak egybol tovabb lepni, ha valami nem stimmelt es hogy ne akarjam az eletemet egy jo, de nem igazan nekem valo ferfira epiteni.

Amikor a ferjemmel megismertuk egymast valami egybol megmozdult, az elejetol vilagos volt, hogy megtalalta a zsak a foltjat, tenyleg nagyon kiegyensulyozott volt a kapcsolatunk es igy vallaltunk gyereket.

Terhesseg alatt meg figyelmesebb lett, sokszor kifordultam onmagambol, sok mindenben valtoztam hirtelen nem csak testileg, hanem lelkileg is, de o turt es ugy is szeretett. En emiatt nagyon buszke voltam ra. Szules utan egyenesen korbe rajongott, annyira lenyugozte a szules, a baba, az, hogy milyen anya vagyok, en imadom nezni, ahogy a fiunkkal foglalkozik, szerintem tokeletes apa, ferj, folytathatnam az omlengest meg orakon keresztul.

A mi eletunk olyan sokkal kerekebb lett a terhesseg es a szulove valas miatt, hogy hat honappal szules utan alig vartuk, hogy hozzafoghassunk a 2. baba "gyartasanak". Egybol teherbe is estem, lassan szulni fogok es ez a terhesseg is csak pluszt adott eddig nekunk.

2010. jan. 2. 13:25
 13/22 anonim válasza:
91%
Én nem tudom velünk mi lesz és hogy miért engedett el ennyire a párom, pedig állítólag szeret és nagy volt a szerelem köztünk is...de most sokat veszekszünk, csúnyán. Már semmit nem kapok tőle csak ígérteteket, amiket nem tart be soha.Se egy őszinte simogatást, semmit, azt mondja, mikor kérem, hogy maszírozza meg a hátam, mert ugye mind tudjuk mivel jár az édes teher, akkor azt mondja, hogy majd akkor megteszi, ha szívből jön neki, nem kényszerből. De könyörgöm, hogy lehet valaki ilyen gerinctelen néha, hogy ilyet mond egy várandós nőnek, aki az ő gyermekét hordja és látja, hogy nehéz és fáj...Nem tudom mi lesz ebből, bár sejtem. : Y
2010. jan. 2. 13:29
 14/22 A kérdező kommentje:
Nem értem őket. Szerintem ez generációs probléma, hogy nem tudnak alkalmazkodni. Ez annyit jelent, hogy akkor lehet stabil kapcsolatot létesíteni férfival, ha teljesen oda szenteled az életed és feladod önmagad. Én sajnos ezt tapasztalom már 10 éve, sok ismerkedés után. Ez van.. Megszokunk vagy megszökünk. Egyedül ez a döntés a miénk. A többiben az ő elveiket kell, hogy kövessük ezek szerint. Örülök, hogy fiam lesz. Legalább ő nem lesz rabszolga.
2010. jan. 2. 14:41
 15/22 anonim ***** válasza:
92%

Én is sajnálom, hogy egy kapcsolat ilyenkor megy tönkre, holott most kellene csak igazán összetartani. Nem tudom, hogy mi az oka ennek, sok pár esetében az alkalmazkodási képesség hiányát érzem én ebben, de lehet, hogy nincs igazam.

Mi már "öregebb", a 30 túli generációhoz tartozunk, nekünk teljes kiegyensúlyozott a kapcsolatunk azóta is, hogy babát várunk. Persze vannak súrlódások, pl. nem szereti kicsi férjem, hogy túl sokat ugráltatom, nehezen veszi tudomásul, hogy vannak dolgok, amiket most nem tudok megcsinálni, és azt neki kell. Rosszul alszom, így állandóan kizavarom a hálószobából, ha éjszaka Tv-t nézne...stb. De ennél komolyabb "gond" nincs.

Szóval azt hiszem, hogy a babavárás is csak szorosabbá tette a kapcsolatunkat, legalább is a lelki részét.

Ha még szeretitek egymást, akkor olyan nagy baj nem lehet, kicsit beszélgetni kellene egymással, és talán megoldódnának a problémák. Sajnos ilyenkor dolgoznak bennünk a hormonok, így sokkal érzékenyebbek vagyunk, de egy kis "józan észt" muszáj magunkra eröltetni, és meg kell próbálni azzal szemlélni a helyzetünket.

Mosolyogj, mert egy drága kis lény fejlődik benned! Beszélgess vele is, mert ő is szívesen "társalog" veled, a babák szeretik a kedves, nyugodt hangokat, főleg az anyukáét!

Próbáld ebbe bevonni a párod, nagyon megható, bensőséges dolgok lehetnek ebből, ami az érzelmi kötődést megerősíti.

Minden jót!

(34. hetes mami)

2010. jan. 2. 14:54
 16/22 anonim ***** válasza:
89%
Nagyon jó a kérdés! Nekem most ez a máspdik terhességem, az első kislányom az első férjemtől volt, és akkor azt a házasságot rossz irányba tolta a terhesség, pedig előtte mi voltunk a legnagyobb szerelemben, amit csak el lehet képzelni, de amikor a lányunk 4 éves lett elváltam tőle ,mert nem bírtam már, annyira elfajultak a dolgok. Most másodjára is megházasodtam egy igazi aranyemberrel, akit imádok, és akitől a második kislányomat várom, és vele a terhesség csak még közelebb hozott minket egymáshoz,pedig előtte is nagyon jól megvoltunk és imádom egyre jobban. Szóval sztem ha egy kapcsi tönkremegy az nem a terhesség miatt van, hanem mert a pasi nem az igazi, és a terhesség ezt csak kihozza. Mivel ez egy próbatétel, és aki nem az igazi az itt megbukik. Nagyon sajnálom azokat a kismamikat, akik most szenvednek a párjuk miatt,én is ebben a cipőben voltam 6 éve, de legyek én rá a legjobb példa, hogy ha elég bátor vagy kilépni a rossz kapcsiból, akkor adod meg az esélyt magadnak és a babádnak a boldogságra, csak többé ne engedd, hogy ilyen pasi, aki még a hátadat sem akarja megmasszírozni, az életedbe lépjen. 18 hetes km
2010. jan. 2. 15:31
 17/22 anonim ***** válasza:
77%

Abszolút jó irányba terelte,pedig addig is nagyon szerettük egymást!

Minden UH-on volt,együtt hallgattuk a CTG-n a kisfiúnk szívhangját,ott volt velem a szülésnél,és ott volt,mikor bele akartam halni a császárba,de túléltem!:)

Otthon minidg segít az elejétől kezdve,csodáltos apa és a fiúnk imádja!

2010. jan. 4. 12:50
 18/22 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk a legelején voltak gondok,szerintem beparázott, hogy mi lesz,meg hogy fog minket eltartani,meg ilyesmi,szóval először idegesebb volt,mint szokott,mostmár hogy nől a pocim és ő is érzi,ahogy rúg a pici,meg rendeződtek az anyagi dolgaink,jobban eltudja magát engedni és örülni velem,mostmár minden rendben van,hál istennek,meg hát próbáltuk is megbeszélni,hogy mi a baja,így túl jutottunk rajta!:)25 hetes km
2010. jan. 4. 15:49
 19/22 anonim ***** válasza:
Jézusom!!!!Olvasom a kérdésre a válaszokat és teljesen elszörnyülködtem!Ebbe én bele sem gondoltam!Igazából mi is most tervezzük a babát és most igazán elgondolkoztam azokon amiket írtatok!!!Remélem jóra fordul a miénk!
2010. jan. 4. 17:51
 20/22 anonim ***** válasza:

Jó kérdés! Szerintem jobb lett, bár eddig sem volt rossz, imádjuk egymást azóta is, a páromnak nagyon tetszek így nagy pocakkal is, már alig várjuk a következőt, pedig még az elsőn sem vagyunk túl.

Nekem meg kellett tanulnom alkalmazkodni, akárcsak neki. Mindketten, ha eddig 5*, mostmár 10* megrágunk minden szót, amit a másik fejéhez akarunk vágni. Ma például elszakadt a cérna, a ház szalad, a felújítás miatt a feje tetején, a pici akármikor érkezhet, kell a pénz egyik napról a másikra, szóval ma nagyon nyüzsi volt ő is, meg én is, hogy ülök a rumli tetején és alig tudok valamit csinálni. Aztán összevesztünk, utána meg kibékültünk, én kibőgtem magam, aztán én leálltam az ő munkáját csinálni (számlázni a cégének), ő meg folytatta este 9 óta a lakásfelújítás keretében a falazást. Ráadásul véletlenül fejbeb@szott egy falazóléccel is, attól megint bőgtem :S

De különben szent a béke, és a szex hiánya ellenére is jól megvagyunk. Egy kis popószexet épp tegnapelőtt éjjel fél 3-kor iktattunk be, miután hullára dolgoztuk magunkat (36 hetesen én is falaztam meg orrvérzésig takarítotam). De az összes buktató ellenére már alig várjuk a picurit, csak még bírja ki 1-2 hétig odabent.

36+4 hetes kismami

2010. jan. 4. 23:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!