Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A magzatvízvizsgálatot lehet...

A magzatvízvizsgálatot lehet kérni?

Figyelt kérdés
27 éves vagyok és anyukám húga down kórral született. Félek hogy az én babámat érinti ez a dolog. Ezért a vizsgálatért fizetni kell? Hogy zajlik ez a dolog?
2008. júl. 30. 18:49
 1/6 anonim ***** válasza:

A 16. és 18. hét között kell elvégezni. A hasfalon átvezetett tűvel mintát vesznek a magzatvízből, amiből biztosan megállapíthatók bizonyos kromoszóma-rendellenességek, pl. nyitott hátgerinc. Előtte ultrahang-vizsgálatot végeznek a magzat és a méhlepény helyzetének meghatározására. A vizsgálat minimális mértékben mégis növeli a vetélés kockázatát, ezért nem végzik el minden terhes nőnél. Az eredményre 4 hetet kell várni. Akiknek javasolják:

-35 év feletti nőknek, mert ekkor már nagyobb a kockázata, hogy a gyerek Down-kóros lesz.

-Kismamáknak, akiknek a családjában előfordult Down-kór, nyitott hátgerinc, vérzékenység, vagy izomsorvadás.

-Kismamáknak, akiknél a szűrővizsgálat magas AFP-szintet mutat.

-Kismamáknak akik már szültek down kóros gyereket

Én ezt találtam neked, de azt nem tudom, hogy kell e érte fizetni

2008. júl. 30. 18:59
 2/6 A kérdező kommentje:
AFP- hányadik héten van?
2008. júl. 30. 19:01
 3/6 anonim ***** válasza:
megint az első válaszoló avygok. Az afp a 16. héten van. ez egy vérvétel!
2008. júl. 30. 19:04
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi az infót, aranyos vagy! szia
2008. júl. 30. 19:05
 5/6 anonim ***** válasza:
Nagyon szivesen.Drukkolok, hogy minden rendben legyen.
2008. júl. 30. 19:06
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia, a magzatvíz vizsgálat ingyenes, (Bp-en legalábbis) Beszélj a nődokiddal, hogy utaljon be genetikai tanácsadásra, ott elvileg megkérdezik a családi hátteret és az alapján javasolható.
2008. júl. 30. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!