Indított szülés kinek volt, kinek tervezik? Hogyan történik?
Figyelt kérdés
39 hkm vagyok ès meg van az esèllye,hogy indìtott szülèsem lesz,amit nagyon nem szeretnék. Kinek volt már ilyen, illetve ki van akinek tervezik mèg ezt? Hogyan zajlik? Mit csinálnak akkor? Fájdalmasabb mint a normális szülès?2014. jún. 7. 08:27
1/2 anonim válasza:
Szia! Nekem indították a betöltött 41. hét végén. Az, hogy hogyan indítanak, attól függ, hogy milyen állapotban van a méhszáj. Nekem 2 ujjnyira nyitva volt, ezért burokrepesztéssel indítottak. Ezt viszont zárt méhszájnál nem lehet megtenni. Szóval burkot repesztettek (nem fáj, olyan, mint egy sima manuális vizsgálat), elkezdett folyni a magzatvíz. Ez után várt a dokim, hogy magától hogyan alakul a dolog, de sajnos csak elvétve jöttek fájások, nem is nagyon éreztem őket, a méhszáj sem nyílt tovább. Ezért bekötötték az oxitocint. Az azért rossz (szerintem), mert hirtelen, szinte a semmiből csinált brutál erős, összefüggő fájásokat. Így telt el közel 5 óra, mire teljesen eltűnt a méhszáj és jöttek a tolófájások. Összehasonlítási alapom nincs, hogy fájdalmasabb-e, mint a "normális" szülés, de az oxi kapcsán említettek miatt szerintem fájdalmasabb. Azért ne izgulj ha nálad is indítani kell, egyrészt sok olyanról olvastam, akinek nem fájt annyira, illetve gyorsan lezajlott az egész, szerintem ez már inkább a genetikán múlik, másrészt ki lehet bírni a fájdalmat és a végeredményen meg semmit nem változtat! :))
2/2 A kérdező kommentje:
Nekem mèg nem nyìlik a mèhszáj. A baba szìvhangjával nincs valami teljesen rendben,bár az orvos szerint nem kell piszkálni a babát,mert nincs veszèly. De ha mègis változás lenne,akkor indìtani kell. Ettől nagyon fèlek,mert azt olvastam,hogy ilyenkor az orvos tágìthatja kèzzel a mèhszájat ès az nagyon fájdalmas. Remèlem,hogy erre nem kerül sor.
2014. jún. 7. 10:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!