14 hetesen rettenetesen várom hogy megmozduljon a babám, lehet hogy ezt még nem fogom érezni?
Nekem a doktornőm azt mondta, hogy az első babások kb. a 20 hét környékén érzik meg, általában. Én 19 hetes vagyok, első baba és az elmúlt 2-3 napban éreztem apró pici pukkanásokat, nagyon pici megmozdulást. Előtte semmit. Az igazi rugdosás meg majd csak ezután jön. (mielőtt valaki megijesztene, hogy menjek orvoshoz, elmondom, hogy az egy héttel ezelőtti UH szerint a baba jól van, forog, mozog, korának megfelelően fejlődik, szóval nincs vele odabent semmi gond)
Akkor sem kell megijedni, ha a 18.-20. hétig nem érzed. Kicsi a baba, nagy a hely bent, észrevétlenül ficánkol :)
Akik azt mondják, hogy a 10. (????) 12. héten érzik, azok szerintem vagy belképzelik vagy bélmozgást érezhetnek, kizárt, hogy a baba rugásait, mozgását érezhették, mert akkor még olyan pici és ahhoz képest annyi helye van, hogy nem lehet még érezni. Első babánál meg főleg nem.
Úgyhogy szerintem még légy türelemmel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!