Mit jelent ha keton van a vizeletben?
37hetet töltöm holnap és ma a védőnő1+ ketont talált a vizeletemben.Azt mondta hogy ez valami cukor vagy szénhidrát mellékterméke úgyhogy ne egyek ilyesmit és igyak ma legalább 3liter vizet hogy kitisztuljon és holnapra kért egy ellenőrző vizelet vizsgálatot.
Mi ez a keton igazából??Mit jelent a jelenléte?
Amikor a ketonszint megemelkedik
Forrás:
Ha nem elegendő a glükóz a véráramban, a test a zsírtartalékot használja fel energiaforrásként. Az energia felszabadításához a zsírt először ketonokra kell lebontani.
A nagyon alacsony ketonszint nem káros – diétázás vagy hosszas edzés után léphet fel, amikor akár a nem cukorbetegek is kimeríthetik glikogén-készleteiket.
A cukorbetegeknél normális esetben az inzulin kontrollálja a vér ketonszintjét.
Cukorbetegeknél a ketonszint és a vércukorszint emelkedése egyszerre megy végbe. Ha nem kontrollálják inzulinnal e szinteket, mindkettő addig emelkedhet, amíg már veszélyes tartományba érnek.
A magas ketonszinttől a vér savassá válik.
Az 1,5 mmol/l feletti ketonszint a vérben azt jelzi, hogy a betegnél fennáll a DKA veszélye.
3,0 mmol/l felett sürgősségi orvosi beavatkozásra lehet szükség.
Szia!
Nekem a 24 hetes cukorvizsgálaton volt benne keton, a doki azt mondta ennek nincs jelentősége, de én a házidokit megkértem, hogy csináltassunk még egy vizeletvizsgálatot (a cukrom jó lett) az teljesen jó lett.
Kiderült mivel a cukorterhelés előtt megkért, hogy ha lehet előtte való nap kevés szénhidrátot egyek (nekem ez olyan jól sikerült, hogy tulajdonképp még 200g-ot sem ettem így utólag kiszámolva) a reggeli vizeletben megjelent a kevés szénhidrát, de a normális étkezésem mellett már nem volt :)
Szóval tényleg nincs jelentősége, főleg ha az ismétlés jó lesz neked is.
Szia!
Mi történt azóta?
Kaptál valamit rá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!