Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit jelent ha keton van a...

Mit jelent ha keton van a vizeletben?

Figyelt kérdés

37hetet töltöm holnap és ma a védőnő1+ ketont talált a vizeletemben.Azt mondta hogy ez valami cukor vagy szénhidrát mellékterméke úgyhogy ne egyek ilyesmit és igyak ma legalább 3liter vizet hogy kitisztuljon és holnapra kért egy ellenőrző vizelet vizsgálatot.

Mi ez a keton igazából??Mit jelent a jelenléte?

2014. jún. 4. 12:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk én cukorbeteg vagyok, de nekem épp akkor szokott a vizeletemben megjelenni a keton, ha túl kevés szénhidrátot eszek.
2014. jún. 4. 12:38
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát épp ezért kérdeztem mert én is eddig azt olvastam hogy akkor van ha kevés a cukor vagy a szénhidrát vagy ha valaki cukorbeteg.de nekem cukrot nem talált benne védőnő.Most akkor mi van ilyenkor??
2014. jún. 4. 12:40
 3/11 anonim ***** válasza:
Nekem is előfordult egyszer, a doki nem tulajdonított neki semmi jelentőséget. Azt mondta, terhesen előfordul, ne aggódjak. A következő laborom már a szüléskor volt, abban nem volt semmi.
2014. jún. 4. 12:41
 4/11 anonim ***** válasza:

Amikor a ketonszint megemelkedik

Forrás:

[link]

Ha nem elegendő a glükóz a véráramban, a test a zsírtartalékot használja fel energiaforrásként. Az energia felszabadításához a zsírt először ketonokra kell lebontani.

A nagyon alacsony ketonszint nem káros – diétázás vagy hosszas edzés után léphet fel, amikor akár a nem cukorbetegek is kimeríthetik glikogén-készleteiket.

A cukorbetegeknél normális esetben az inzulin kontrollálja a vér ketonszintjét.

Cukorbetegeknél a ketonszint és a vércukorszint emelkedése egyszerre megy végbe. Ha nem kontrollálják inzulinnal e szinteket, mindkettő addig emelkedhet, amíg már veszélyes tartományba érnek.

A magas ketonszinttől a vér savassá válik.

Az 1,5 mmol/l feletti ketonszint a vérben azt jelzi, hogy a betegnél fennáll a DKA veszélye.

3,0 mmol/l felett sürgősségi orvosi beavatkozásra lehet szükség.

2014. jún. 4. 13:24
 5/11 anonim ***** válasza:
2014. jún. 4. 13:30
 6/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem a 24 hetes cukorvizsgálaton volt benne keton, a doki azt mondta ennek nincs jelentősége, de én a házidokit megkértem, hogy csináltassunk még egy vizeletvizsgálatot (a cukrom jó lett) az teljesen jó lett.

Kiderült mivel a cukorterhelés előtt megkért, hogy ha lehet előtte való nap kevés szénhidrátot egyek (nekem ez olyan jól sikerült, hogy tulajdonképp még 200g-ot sem ettem így utólag kiszámolva) a reggeli vizeletben megjelent a kevés szénhidrát, de a normális étkezésem mellett már nem volt :)

Szóval tényleg nincs jelentősége, főleg ha az ismétlés jó lesz neked is.

2014. jún. 5. 10:22
 7/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi történt azóta?

Kaptál valamit rá?

2014. jún. 10. 07:02
 8/11 A kérdező kommentje:
Másnapra kiürült teljesen,úgyhogy nem kaptam rá semmit.remélem többször nem fog már jelentkezni
2014. jún. 10. 14:05
 9/11 anonim ***** válasza:
És hogy csináltad?Végül ettél szénhidrátot vagy sem?
2014. jún. 11. 07:01
 10/11 A kérdező kommentje:
Ugyanúgy ettem mint előtte, de sok vizet ittam
2014. jún. 11. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!