Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha elfolyik a magzatvíz,...

Ha elfolyik a magzatvíz, mennyi a max idő, amit károsodás nélkül kibír odabent a baba?

Figyelt kérdés

vagyis hány perccel/órával utána esedékes a szülés?Minidig megindul magától?És az összes víz egyszerre elfolyik?

csak kíváncsi vagyok,még nagyon korán vagyunk ehhez a 19+3hetünkkel

2009. dec. 31. 19:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

En kulfoldon szultem, a 40. heten magzatvizelfolyassal indult a szulesem. Nagy mennyiseg folyt el, de utana idorol idore tavozott meg egy-egy adag. Azt mondtak, hogy amig a lepeny le nem valik, addig termelodik folyamatosan a viz, ha a baba feje mar be van ekelodve, akkor az dugoszeruen zar, bent tartja, de ahogy a baba mozditja a fejet, ugy kiaramlik ismet az addig osszegyult kisebb-nagyobb adag. Nalam ez valoban igy tortent, tehat nem maradt a gyermekem "szarazon".

A korhazba meg akkor be kellett menni, megneztek verbol es kenetbol is, hogy van-e valamilyen fertozesem, a babat szivhangjat is nezegettek, fajasaim meg nem voltak, zart voltam teljesen es mivel semmilyen fertozesem nem volt, igy meg haza is engedtek. Azt mondtak, hogy ha nem indul be a vajudas, akkor max 48 ora mulva igy is, ugy is meg kell szulnom, beinditottak volna ok. Fajasok nelkul is vissza kellett volna mennem 24 ora mulva, hogy ismet megnezzek a tiszta vagyok-e fertozes szempontjabol.

Nah, ezt mi mar nem vartuk meg, mert amint hazaertunk eloszor a korhazbol (a viz elfolyasa utan harom oraval kb) beindultak a fajasok, egybol harom percesek, mire felfogtuk, hogy tenyleg vajudok mar rohanhattunk vissza es negy ujjnyira nyitva voltam mar.

Durvan eros es intenziv fajasok voltak, viszont gyorsan lezajlott, hasonlot kivanok neked is!

Jah, megszuletes utan vert vettek a babatol is, de minden jo volt, igy nem kapott antibiotikumot.

2010. jan. 1. 14:12
 12/16 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat és boldog új évet mindenkinek!
2010. jan. 1. 17:10
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon gyorsan jött a picur, éjjel egykor folyt el a magzatvizem és három óra tizenötkor már a karjaimban tartottam! Gyakorlatilag semmire nem maradt idő, se beöntésre, se fájdalomcsillapításra! De csodálatos élmény volt! Mindenkinek ilyen gyors, "könnyű" szülést kívánnék:)
2010. jan. 1. 20:24
 14/16 anonim válasza:

Szia!

Nekem már jöttek a fájások, nem is bírtam elaludni (már előző éjjel sem aludtam) hajnali 1 óra körül egy pukkanást éreztem, és elöntött a víz. Jó érzés volt. Lezuhanyoztam, ébresztettem a "sofőrt". Útközben nem szivárgott, biztos jól beékelődött a baba feje. A kórházban még 12 órát vajúdtam... délután 1 órára született meg a kislányom. :)

Délelőtt kérdeztem is a szülésznőt, hogy maradt e még víz bent a babának. Mondta, hogy persze, ne aggódjak.

Élvezd a várandósság minden pillanatát, aztán meg jó babázást!

2010. jan. 3. 01:44
 15/16 anonim ***** válasza:

szia,

nekem egy csütörtöki estén fél 11-kor folyt el a magzatvizem. semmi fájdalom, csak egy nagy csobbanás a konyhakövön. Ott álltam széttett lábakkal, szexi rózsaszín szatén rövidnacis pizsiben a konyha közepén, és szó szerint dőlt belőlem a víz. aztán elállt, de mikor elindultam a fürdő felé, megint folyt. felhívtam a szülésznőmet, aki azt mondta, hogy nem kell sietnünk a kórházba. (Mivel nem voltak még fájásaim, és a magzatvíz is tiszta volt - nem véres, vagy ilyesmi) szépen lezuhanyoztam, apa is összeszedte magát a rémületből :-) aztán éjfélre beértünk. még csak 1 ujjnyira voltam kitágulva. én is kaptam antibiotikumot 3 óránként. a végén már egyfolytában ctg-re voltam kötve, hogy a babával minden rendben van-e, de szerencsére nem volt vele semmi gond. Jó volt a szívhang, és mocorgott is rendesen,és aztán 18 órával később péntek délután megszületett a kisfiam, Marci. Makk egészségesen. :-) sok sikert kívánok :-)

2010. jan. 3. 15:19
 16/16 A kérdező kommentje:
köszönöm
2010. jan. 3. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!