Menszi utolsó vérmentes napja után először 4 majd 9 nap után együtt voltunk védekezés nélkül. Ami érdekelne, hogy mekkora a valószínűsége, hogy ebben a periódusban teherbe eshetek? Mármint tudom, hogy garancia semmire nincs, de tapasztalatok alapján?
8 nappal aktus után még nincs miért tüneteket keresni, mert a beágyazósás után jöhetnek tünetek, a beágyazósás meg kb 10 nap. Tesztelni meg végképp nincs értelme ilyen korán, ez minden terhességi teszt tájákoztatójában benne van, hogy érzíényeny 10-es teszttel is érdemes az aktus utáni 10.-12. napig várni.
Szerintem a menzi utáni 9. nap esélyesebb egyébként.
A tünetekről meg annyit, hogy nem mindenkinek vannak ám korán terhestünetei. Nekem kiamardt a menzim, akkor teszteltem. Az első tünet (az émelygés és egy pici mellfeszülés) csak a 6. héten jelentkezett, bőven két héttel a kimaradt menzi után.
köszönöm válaszodat! Akkor még várok!
Mondjuk a melleim érzékenyek, de nem duzzadtabbak. de menszi előtt 10 nappal vagyok, lehet az is. Nem is filózok, várom, hogy megjöjjön akkor, s ha elmarad veszek tesztet újra.
még egyszer, köszi!
Istenem!
A ciklus a menstruáció ELSŐ napjával kezdődik, nem a vérmentes napok számítanak.
Ha kb. 5 napig tartott a menstruációd, akkor a második együttlétnél eléggé esélyes a terhesség, feltéve, hogy nem vagy meddő és optimálisak a körülmények, pl. elég vastag a nyálkahártya. Persze garancia nincs semmire.
A tesztek a terhességet kb. 2 hét múlva mutatják ki, de legkorábban a kimaradó menstruáció várt napján érdemes elvégezni.
A mellek növekedése is ezután kezdődik, és nem úgy kell elképzelni, hogy egyből 2 számmal nagyobb melltartót kell venned, csak kicsit megduzzadnak maximum. A terhességi tünetek később jelentkeznek, a kimaradó menzeszig nincsenek nagyon jelek.
Van, aki érzi a beágyazódást (görcs, szúró fájdalom, enyhe vérzés), de legtöbben nem veszik észre.
Igazán örülök, hogy válaszoltál, legalább tudom mennyire félreszámoltam a dolgokat. Én abból indultam ki, hogy ismerőseim, akik nem gyógyszerre vagy óvszerrel védekeznek, azoktól hallottam, hogy menszesz után 5-10 napig nem lehet teherbe esni.
Ezek szerint a ciklus 10 és 14. napja volt. Egy hét múlva minden kiderül. Van miért izgulni :-)
"Menszesz után 5-10 napig nem lehet teherbe esni"
Mondd meg nekik, hogy DEHOGYNEM!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!