Kismamák, akiknek negatív a toxoplazmátok, kell ismételt vérvételeket csinálni nálatok? Kéri a nőgyógyász?
Figyelt kérdés
A terhességem elején járok, kiderült hogy negatív a toxoplazma és azt mondta a nőgyógyász vigyázzak magamra (macskaürüléket kerüljem, mossam meg alaposan a zöldségeket gyümölcsöket, húst süssem főzzem meg alaposan) és ez elég, fölösleges kontrollvérvétel. De a védőnőm szerint 6 hetente kellene kontroll. Ez nem furcsa?2014. jún. 2. 13:03
1/6 anonim válasza:
Igen nekem is azt mondták hogy 6 hetente nézni kell. Habár ennyiszer tuti nem fogják. Nekem most még egyszer nézték. Most vagyok17+2 hetes.
3/6 anonim válasza:
Nekem havonta nézték.
Ez mondjuk sajnos csak úgy ment zökkenőmentesen és térítésmentesen is (hiába fizetem a nem kevés tb-t ugye), hogy levette a háziorvos, a kémcsővel kiautóztam a Megyeri úti ÁNTSZ laborba, leadtam és visszaküldték az eredményt az orvosomnak.
Egyébként az első után nálunk végig térítésköteles lett volna (nem 1-2 eFt).
Sajnos azt nem tudom, hogy ez min múlik.
4/6 anonim válasza:
szia! Nekem egyszer nézték az elején, negatív lett. azóta sem. Pedig van cicánk, és almot is takarítok,kivédhetetlen. igaz benti cica kifejezetten. most vagyunk 38 hetesek, szerintem nem is néznek ezek után sem már. amúgy pedig világéletemben voltak cicáink, mégsem lettem egyszer sem toxoplazmával fertőzött, nekem 1x egy orvos azt mondta nagyobb az esély , ha nem rendesen mosott gyümölcsöt,zöldséget fogyaszt valaki,mint ha higiénikusan de ellátja a házi kedvencét. és lehet benne valami, b.nőmnek semmilyen állatuk nincs,mégis toxoplazmája lett friss.
5/6 anonim válasza:
Elvileg 4-6 hetente nézni kéne, de mivel eleve nincs benne a kötelező vizsgálatok között, gondolom ezért nem is akarnak foglalkozni vele. Helytelen!! Nekem sajnos friss fertőzésem volt terhesség alatt. A baba szerencsére egészséges lett, de a kórházban a gyerekorvos szinte lecseszett, hogy minek vizsgáltattam magam (amúgy önköltségen), minek csináltam a "fölösleges bonyodalmat". :( Ha egy kicsit is bizonytalan vagy, inkább ne sajnáld a pénzt és vizsgáltasd magad, mint hogy visszafordíthatatlan baj történjen!!
6/6 anonim válasza:
Nekem is negatív lett a 12. héten. 24. és 32. héten nézik még, amikor egyébként is kell mennem vérvételre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!