Terhességi Toxémia volt már valakinek?
Szintén HELLP-es vagyok :) És a 37. hét első napján császároztak vele. Nekem előző 2 nap jöttek csak a tünetek, addig semmi. Bízz az orvosodban, tudják mit kell tenniük!
Válaszolva a kérdésedre: a babának semmi baja nem volt, azt leszámítva, hogy "csak" 2800gr-mal született...ha végig hordhattam volna, szép súlyú baba lehetett volna. Nekem amint kiderült, azonnal sürgősségi császár volt, mert olyan súlyosak voltak már az eltérések, pl fehérje, vérnyomás, stb. Nem is babára veszélyes elsősorban, hanem az anyára. Csak ugye, ha az anyával történik bármi (kóma, vagy bármi), akkor már a babát is erősen érinti a dolog.
És attól, hogy eleinte kisebb volt a kortársainál, egy éves korára már hozta az átlag 10 kg-t! Most 20 hónapos és 12 kg feletti nagyon mozgékony, szépen fejlődő kisfiú! :)
ÉN is így szültem sürgősséggel.
Nekem semmiféle előjele nem volt, 41. hét végén voltam, hirtelen fejfájás, 220 körüli vérnyomás, átmeneti vakság- azonnal vittek a műtőbe- nem volt se dagadás, se fehérje.
Szerencsére gyorsan túlestünk rajta, az volt a szerencsém, hogy már a kórházban voltam, 2 nap múlva indították volna a szülést, ha nem történik semmi.
Ha lehetséges, akkor maradj inkább a kórházban, szakértő kezek között- ha otthon történik valami- ki tudja, hogy mennyi idő alatt érnétek be (akár mentővel is).
Budapesti vagyok, de még így is az én esetemben valószínűleg azonnali műtét nélkül valamelyikünknek tartós egészségkárosodása lett volna (minimum).
Azóta minden rendben, a kisfiam teljesen egészséges, ovis.
Szia! Először is: minden jót Nektek! A kislányom augusztusban lesz 4 éves. A szobatársam volt hasonló helyzetben, mint te. Ő insem utáni kis súlyú babával volt 36 hetesen ismét befektetve. Magas vérnyomás, vizesedés. (Neki sajnos a méhlepény is 3. fokban érett volt, valamint a magzatvíz áramlásával is gond volt.)
Másik szobatársunkkal mindent megtettünk, hogy ne stresszeljen, eltereljük a figyelmét.
Végül sikerült a betöltött 37 hétig bent tartani a kisfiát a pocakjában. Ma már ovis. Kis súllyal született, de behozta...
Második, de fontosabb: sógornőm a második babával (a nagyobbik 15 hónapos volt) majd' két hétre bekerült toxémia miatt. Ő még a nagylány miatt is aggódott. Teljesen normális - apás - szülés volt, addig én voltam unokahúgommal... a nagyfiú szeptemberben kezdi a sulit!
Szóval: Kitartás! Minden jót Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!