Ha a nagyobb már 5 év körüli és most érkezik mellé a kistesó, akkor azt hogyan éli meg a nagyobb? Várja? örül?
És Ti hogyan élitek meg, hogy újra peluscsere, éjszakai ébredés, fogzás...stb.
Közös programokat hogyan tervezitek megoldani, hogy mindenkinek jó legyen és a család ne szakadjon két felé.
Köszönöm, ha válaszoltok!
Pont 5 éves volt a nagyobb,mikor a kistesó megszületett. Nagyon jól viselte, nem volt féltékeny, imádta az Öcsit. Ő volt a nagy és okos bátyja! Mivel másik szobában alszik,mint mi így nem ébredt fel a baba sírdogálására, nem zavarta éjjel. Nappal próbáltam több időt vele tölteni, játszani. Ha mentünk valahová akkor meg vittük a kicsit is, toltuk babakocsiban... Nem volt probléma!
Én meg újra bele rázódtam, muszáj volt,ez ezzel jár...
nekem most lesz 5 a lányom a fiam meg 4 hós lesz végig várta hogy mikor lesz már meg a kistesó, és nekem a lányom cseppet sem féltékeny( bár mindenki riogatott, hogy igen az lesz) mindenben segít, szoktunk csajos progit is csinálni, amikor csak ketten vagyunk, meg persze apával is meg közösen is.
a közös programokon a picit a kocsiba a nagy meg mellettem tolja az öcsét meg én is egy kézzel...
könnyen ment a belerázódás is pedig éjjel 2*-3* fel kel
ha nyűgös akkor sem rossz baba pedig van egy nagy betegsége... inkább a nappalokkal volt/van a gond, mindig eljátszuk a lányommal az időt és 11 élfél mikorra ágyba kerülök a férjemmel és kevés idő marad kettőnkre
A nyitó krédésre: Én úgy vettem észre, hogy gyerekfüggő inkább és nem korfüggő, hogy hogyan fogadja a nagy a kicsit. Nálunk a nagy 4,5 éves volt, mikor jött a kicsi és nagyon örült neki, de tény, hogy már nagyon várta is. Már régóta szeretett volna kistesót, de nem volt biztos, hogy lesz-e (hogy mi akarunk-e). Azóta 1,5 éves a kicsi és továbbra is nagy a szerelem, imádják egymást, a nagy irtó türelmes és szerető testvér. (+ sok mindenben segít, önállóbb lett)
(Az éjszakázást sokkal nehezebben éltem meg mint az elsővel, de a kistesó nem is volt olyan jó alvó, mint a nagy)
Sokat vagyunk együtt mindhárman, hétvégenként pedig gyakran van a nagynak különprogram valamelyikünkkel (vagy mindkét szülővel). Persze előfordult már, hogy fájlalta, hogy a kistesó is velünk van, de ez megesik, nagyobb tragédia ne legyen.
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!