Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha terhes leszek, es nem...

Ha terhes leszek, es nem szerretnek dolgozni mar a terhessegerm elejetol mennyire siman ir ki az orvos tartos tappenzre, ha egyebkent nem indokolt? Vagy ilyen nincs es csak en remenykedem?

Figyelt kérdés
2014. máj. 23. 19:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
42%
Éppen most kérdeztem erről a védőnőt, azt mondta, hogy simán megírja a nőgyógyász az ajánlást, a háziorvos pedig kiír. Sőt, be akarják vezetni, hogy minden várandósnak automatikusan járjon a táppénz (a táppénzcsalással dobálózók figyelmébe ajánlom!).
2014. máj. 23. 20:29
 12/14 anonim ***** válasza:
70%

Ja, meg a 300ezres kelengyepénzt is be akarják vezetni.

Meg az örök életet.

2014. máj. 23. 20:52
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Orvosa válogatja.

Engem nehezen vettek táppénzre tavaly a 3. terhességemmel. Már 150-160/90-es vérnyomást mértek a 25. hét körül, de a doki azt mondta, ezzel még lehet dolgozni. Hipermarket osztályán voltam, kaptam könnyített munkát, de ha tudtam segítettem polcot tölteni is. AZ volt rossz, hogy a 7 óra alatt egyszer volt fél óra szünet, utána még leülni sem lehet, mert nem volt hova, max. a vécén üldögélhetsz!

Végül az asszisztens mondta már az orvosnak, hogy de doktor úr, már 25 hetes és magas a vérnyomása. Az első két terhességemnél is ez volt, az első terhességem alatt be is fektettek 2 hétre a kórházba! Nagy nehezen táppénzre vett, de azt mondta, vigyek neki egy papírt, hogy a munkáltatóm nem tud még ennél is könnyebb munkát adni. Na, ehhez a dokihoz nem mentem többet, másik orvoshoz mentem ugyanebben a rendelőben.

2014. máj. 23. 22:08
 14/14 anonim ***** válasza:

Szerintem a legtöbb orvos simán kiír. Nekem ülőmunkám van, nem stresszes, nem is akarok táppénzre menni, csak a 9. hónapban. De most legutóbb, amikor kicsit panaszkodtam a dokimnak, hogy sokat keményedik, görcsöl a hasam, már egy kicsi gyaloglástól is, egyből mondta, hogy nem akarnék otthon lenni? Mert csak szóljak, és egyből írja az ajánlást a háziorvosnak. De mondtam neki, hogy nem, a munkában pont semmi bajom, hiszen ott ülök egész nap, akkor nem fáj a hasam. Egyébként magnézium adag növelése úgy tűnik meg is oldotta a problémát.

Szóval igen, szerintem kiírnak simán, hiszen az orvosnak teljesen mindegy, hogy te dolgozol vagy táppénzen vagy, őt ez nem érdekli. Ha pedig tényleg stresszes a munkád, akkor ne erőltesd, az idegeskedés nem jó terhesen.

2014. máj. 24. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!