Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinek volt gatmetszese,...

Akinek volt gatmetszese, elmeselne hogy mitortent? Mikre kell figyelni? Vagy ilyenkor mitortenik?

Figyelt kérdés
Szeretnek felkeszulni,ha nekem is gatmetszesem lenne.

2014. máj. 23. 13:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Fogalmam sincs,észre se vettem.Kitolásnál metszenek,vágnak,észre sem lehet venni,vagyis nekem nem tünt fel.A varrást se vettem észre.

Te neked az ég világon semmire sem kell figyelni!

2014. máj. 23. 13:09
 2/13 anonim ***** válasza:
Én észrevettem, de nem fájt vagyis akkor nem arra koncentrálsz és nem azt érzed fájni. Nyomás közben ejtenek egy vágást a gátadon, hogy a baba könnyebben kiférjen, ezt a végén összevarrják. Jobb, mintha repedsz. Nem kellemes, de kibírható.
2014. máj. 23. 13:11
 3/13 anonim ***** válasza:
Én se vettem észre mikor metszettek, az egyik fájásnál valamikor. Ezerszer jobb, ha vágnak, mint ha össze-vissza elrepedsz. Én már másnap ültem, egy hét múlva meg már semmit nem éreztem belőle.
2014. máj. 23. 13:50
 4/13 anonim ***** válasza:
Nekem a szülés előtt azzal kezdte a doki, hogy csak akkor metszenek ha mindenképp szükséges, hát az volt. Akkor csinálják amikor fájásod van és nyomsz. Én nagyon tartottam tőle de semmit nem éreztem. Varrás előtt kapsz érzéstelentőt, bár én ennek ellenére érettem, mivel nekem lómennyiségű érzéstelenítő kell hogy hatása is legyen. Bár kérdezte a doki hogy adjon-e mégegyet úgy voltam vele higy már kibírom anélkül is. Hozzáteszem nekem nem volt nagy vágásom és nem is szakadt tovább kb 4-5 varratom volt. Már aznap tudtam rajta ülni bár igaz hogy kicsi kellemetlen volt. Viszonylag gyorsan be is gyógyult. Remélem tudtam segíteni:)
2014. máj. 23. 13:58
 5/13 +bloodred+ ***** válasza:

Engem nem azért vágtak, mert mindenképp szükséges volt, hanem "biztos, ami biztos" alapon.

Nem is tudtam, hanem szülés után mondta a szülésznő a dokinak, hogy vágott, varrja össze.

Úgyhogy nem e volt a probléma, hanem a következő 3 hét, mert baromira fájt, annyira, amennyire csak lehetett, 6 öltésem volt, olyan varrattal, ami magától kipotyog.

2014. máj. 23. 14:06
 6/13 anonim ***** válasza:

Nem emlékszem mikor vágtak, nem éreztem semmit, a férjem tudta mert látta az ollót, de nem nézte utána...

Nem kellett nagyot vágni, összevarrtak (érzéstelenítés mellett) ezért ez sem fájt... Utána mikor kiment az érzéstelenítő azért kellemetlen volt, de semmi ahhoz képest amit a császár urán éreztem a sebemmel... Én vettem gátregeneráló sprayt, így gyorsabban gyógyult! Ja és felszívódó varrataim voltak...

2014. máj. 23. 14:10
 7/13 anonim ***** válasza:
Nekem is hasonló volt az előttem válaszolókhoz, fájás közben történik és nem éreztem a metszést, csak valamiféle megkönnyebbülést, hogy könnyebben ki tud bújni a baba, nem feszít annyira a kitolás. A varrás kellemetlen volt, bár kaptam Lidocain injekciót. 3-szor szültem, mind a háromszor volt gátmetszés, mindegyiknél egyre hamarabb gyógyult be a metszés helye, másnap már ülve szoptattam.
2014. máj. 23. 14:12
 8/13 anonim ***** válasza:
Nekem akkor tudatosult bennem, mikor szóltak, hogy most összevarrnak. Azt tudtam, hogy lesz, de közben ezsembe se jutott és észre se vettem, mikor csinálták.
2014. máj. 23. 14:23
 9/13 anonim ***** válasza:
én is éreztem,tudtam h következhik,vártam is,féltem is. végül olyan érzés volt a nagy fájdalmak,kitolás közepette,mint egy nagy tűszúrás. abszolút kibírható akkor.
2014. máj. 23. 14:33
 10/13 anonim ***** válasza:

Én egész terhesség alatt a gátmetszéstől féltem, a kitolási szak előtt már kérdezgettem a dokit hogy mikor fog vágni, mondta hogy szól majd. A kitolási szak vége felé szólt hogy ad érzéstelenítést a gát részhez, az kellemetlen volt, majd pár perc múlva szólt hogy most fog vágni. Elkezdtem rettenetesen félni, hiába volt más bajom is pl hogy azt hittem meghalok annyira fájt a derekam... :) Majd a vágásból annyit éreztem hogy mintha valami forró dolgot tartanának oda, nem fájt, csak éreztem.

Szülés után azonnal varrtak, kb 10 perc volt, szintén nem fájt az érzéstelenítő miatt de kellemetlen volt maga a gondolat, meg elég erősen ráncigálják a cérnát hogy rendesen összevarrjanak és az még kellemetlen. Utólag azt mondom, a vágás volt a legkellemesebb rész az amúgy nagyon fájdalmas szülésben, szóval kár aggódnod.

2014. máj. 23. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!