A doktornő fel írta az "Utrogestan" hüvelykapszulát.3x2-t Hogy kell róla majd leállni?
10 hetes terhes vagyok. Egy hónapja véreztem egy kicsit, most meg barnázok.
Mikor kell leállni róla?
Mennyi ideig kell?
Ti hogy, mikor használtátok?
Milyen hatással van a babára? és rám?
És ha nem használnám?
Az orvost kell megkérdezned, hogy mikor állj le vele. AZ biztos, hogy fokozatosan kell. napról napra csökkenteni fokozatosan.
Nekem tavaly volt egy vetélésem, kiderült, h progeszteronhiány, így a mostani terhességnél elővigyázatosságból kapok már a legelejétől 2x1-et. Az első doktornőm a 16. hétig akarta szedetni velem, közben ő felmondott, másik orvoshoz kellett kerülnöm, és az új orvos meg a 35. hétig szedeti velem. Ézt én is dokallom, mert általában a 12. hétig szokták, de az új dokinőm elmondta, hogy nem csak a koraterhesség megtartásában, hanem a koraszülés elkerüléséáben is segít, így elővigyázatosságból ő szedeti velem. (Mivel nem tudtam eldönteni, hogy melyik orvosnak adjak igazat,így a 16. hétnél megfeleztem (a 16. hétnél kellett volna abbahgyanom az első doki szerint) és most csak napi egyet szedek esténként)
jah, még annyi, hogy a babára nem lehet rossz hatással, hiszen akkor nem szedné ennyi várandós. A hülvelyi úton szedett pedig általában nem okoz mellékhatást (van, aki szájon át szedi és pl. émelyeg tőle)
Ha nem használnád vérzés és barnázás mellett, akkor nagy valószínűséggel elveszítenéd a babát.
Köszönöm a válaszokat!
Szép estét
Ha nekem 3x2 hüvelykapszulát kell használnom, akkor hogy kell majd lassan abbahagyni? Kb?
Tudom, hogy majd a nődoki megmondja, de kíváncsi vagyok.
Igaz, én szájon át szedtem, de minden nap eggyel kevesebbet kellett bevennem. Tehát első nap: 2, 2,1. Aztán második nap: 2,1,1. Aztán 1,1,1. És így tovább.
De csak a 12.héten kezdem csökkenteni.
Viszont, ha barnázol, mindenképp beszélj az orvossal, hogy mi legyen, lehet azt fogja mondani, hogy használd tovább a biztonság kedvéért.
Semmilyen mellékhatása nincsen, ezen ne aggódj. Nem károsít sem téged, sem a babát. Progeszteron, ami valószínűleg neked kevesebbet termel a szervezeted és pótolni kell. A progeszteron fontos szerepet játszik a baba megtapadásában. Tehát,ha idő előtt abbahagyod, elveszítheted a babát.
Most várom a második babánkat. Ismét utrogestant szedek. Elkezdtem leállni a 12. héten, de véreztem. Így most tovább kell szednem.
Nekem ki vették a vezetékemet, a másik pedig teljesen el van záródva. Azt mondták, hogy nem lehetek természetes úton terhes, de még is sikerült. Valószínű ez a baj.
Te most meddig fogod így szedni?
Jobb a szájon át szedhető, vagy a hüvelyi jobb?
Ma reggel is volt egy kis csepp, de szerencsére nem annyi.
Köszönöm a választ.
Ugyanaz a hatóanyag, mind a kettőben. A szájon át szedhető talán kényelmesebb, nem "folyik ki" az emberből. De egyébként nem tudom mi dönti el, hogy ki melyiket kapja.
Sokan mondják, hogy a szájon át szedhetőtől hányingerük van. Nekem előtte is volt hányingerem, és most is van. Szóval ezt sem tudom. :)
Én most még 2 hétig szedem, és akkor újra megpróbálok leállni. Remélem már minden rendben lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!