6. hetben vagyok es iszonyu gyomoregesem es gyomorsavam van, amitol allando hanyingerem van. Ez termeszetes lenne? Lehet ez ellen vmit tenni?
Figyelt kérdés
milyen eteleket kellene ennem,amitol szunne a hanyinger?2008. júl. 28. 20:18
1/7 anonim válasza:
Sajnos ez is lehet velejárója a terhességnek, nekem is kb. ott kezdődött és eltartott kb. a 14. hétig, durva gyomorégés, ettől hányinger, néha hányás. A Rennie rágótablettát lehet szedni nyugodtan gyomorégésre, de nekem a hideg tej és a kefír is bevált, mondják még a mandulát (sima, nem sózott), zellerrágcsálást is és a kekszek, mint pl. Korpovit vagy a kenyér héja felszívhatja a gyomorsavat. Tarts ki, igyál sokat, lehetőleg ne szénsavasat, mert az is bolygatja a gyomrot és kerüld a túl fűszeres, erős ételeket és a nagyon olajos-zsírosakat is.
2/7 A kérdező kommentje:
koszi szepen,mar neztem is egy natur joghurtot a hutoben!tenyleg segit.
2008. júl. 28. 20:31
3/7 anonim válasza:
kiegészítve az előző hozzászólót, engem éjszaka is gyötört a gyomorsav , arra azt tudom javasolni, hogy sok párna, emeld meg úgy a fejed, hogy a nyakad már magasabban legyen mint a tested.Én már szinte ülve aludtam. Sok siker, idővel elmúlik. Ja és a Renni tényleg jó. Ja és keveset hajolgass. Engem az is bolygatott.
4/7 anonim válasza:
A rennie tényleg jó, de ha nagyon ég a gyomrod, egyél száraz dolgokat. simán egy szelet kenyeret, kekszet, vagy egy kiflit. kevés olyan ételt egyél, ami sav tartalmú, paradicsom, uborka, stb. a szénsav az nem jó, az még jobban előhozza. ja és ne legyél sokáig éhes, mert az sem jó.
5/7 anonim válasza:
Szerintem terhességi refluxod van,vigyázz nehogy rendes reflux alakuljon ki belőle.Mindenképpen kezeld.Rennie,Quamatel mini nagyon jó és vény nélkül kaphatók!
6/7 anonim válasza:
Nekem peldaul egyaltalan nem valtak be az ilyenkor ajanlott dolgok (keksz, tej, es azok a zoldsegek, etelek, amik elvileg csokkentik a savat). A joghurtra ra se birtam nezni. A Rennie sem segitett. A legtobb eteltol amugy is undorom volt. Ugy tunik en vagyok az a bizonyos kivetel :). Az elso 4 honapom igy telt el, hogy allandoan hanytam es rettentoen fajt, egett a gyomrom, es azt teszteltem, hogy vajon mi marad meg bennem, mit tudok megenni (szinte semmi).
En leginkabb krumplit tudtam enni, rizst, kenyeret. A Tiszacid is hasznalt valamennyit.
Remelem neked fognak segiteni a tobbiek altal ajanlott dolgok.
7/7 anonim válasza:
én 33. hetes kismama vagyok és gyakorlatilag az első perctől ég a gyomrom. Mindent kipróbáltam (tej, joghurt, keksz, kenyér stb. kivéve a gyógyszerféleségeket. ) Nekem egy dolog vált be: a csalántea. Finom is, nem kell ízesíteni, reggel, este, napközben azt iszom és ez jót tesz. És így ehetek mindent,amit kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!