Muszály a cukorterhelés ha amúgy minden rendben?
Mert még csak 17 hetes vagyok de már most rettegek mivel egyetlen olyan vénám van amit szúrhatnak !
És nem akarnám az előző terhességemnél össze vissza turkáltak a vénámban majdnem elájultam ja mellesleg fájt is!!
Tehát nem lehetne kihagyni ,nem volt soha gond a cukrommal ,az előző 2 terhességem alatt sem!!
Persze tudom az nem azt jelenti hogy most nem lesz!
Amugy itthon szoktam mérni
és éhgyomorra olyan 5 mmol/L szokott lenni
Te agyatlan pancser utolsó! nem érted meg hogy csak azzal van a bajom hogy utálom és félek a tűtöl és hogy nincs miből vegyenek 2x
Ne haragudj hogy ezt irtam, de most tuti felment a cukrom!!
Nem igazán értem, hogy miért agyatlan pancser az utolsó? Ez a te döntésed, választhatsz, egy kellemetlenebb vérvételt bevállalsz vagy nem vállalod be. Lehet, hogy semmi gond nem lesz, mert nincs terhességi cukrod, lehet, hogy baja lesz a babádnak (neked elvileg nem okoz gondot a terhességi diabétesz), mert van terhességi cukrod. Aztán szidhatod magad, hogy csak ki kellett volna bírni azt a 2-3 vérvételt.
Amúgy azért a 24. hét környékén van a vizsgálat, mert a 28. hétig alakul ki, utána már nem.
Nekem sajnos van terhességi diabéteszem. Ez a 2. terhességem, valószínűleg az elsőnél is lehetett, csak nem vizsgálták alaposan. Most is, ha a dokin múlik és én nem nézek utána ki sem derül. Nagyon sokáig agyaltam azon, hogy mi lehetett volna az első kislányommal, szerencsére a kicsit nagyobb súlyon kivül nem volt baja. A nődoki szerinti tök jó cukor eredményem, annyira jó, hogy így a 33. héten napi 3X kell inzulint beadni magamnak! Szóval ez nem játék! Azt mondta a diabetológus, hogy 5kg-nál nagyobb túlsúly (lássuk be, azért ez nem egy nagy túlsúly és mégis hajlamosít) illetve az anya kis születési súlya már komoly rizikófaktor (nálam mind a kettő igaz). Amúgy már 1,5 hónapja hetente járok vérvételre, ahol 2X szúrnak. A következő vérvételkor még az előző vérvétel helye lila! Nem nagyon érdekel, a lényeg, hogy a babának ne legyen baja!
Te döntesz, csak nehogy utólag derüljön ki, hogy hibás döntést hoztál!
Az éhgyomri nem mérvadó! Az nekem is mindig jó!
Tudod mit? Akkor ne menj el. Ha meg ne adj isten baja lesz a babának verheted a fejed a falba. Kibírod, nem? Mivel anya vagy, kibírtál már egy pár tűszúrást, meg a szülési fájásokat...
Mikor nálam terhességi cukrot állapítottak meg, az éhgyomri tökéletes lett! A terhelt érték 8.! 2 napig voltam kórházban, második nap 6x vettek vért. Mivel elsőre átszúrták a bal vénámat, így a maradék 5 alkalommal a jobból vettek. Szerinted mennyire fájt? Elárulom, hogy baromira... Mégis itt vagyok egy császár, és egy normál szülés után.
Ja, a 2. terhesség 7. hetében csináltak egy előrehozott cukorterhelést, majd megcsinálták a 24. héten is. Akkor tökéletesek voltak az értékek. Kibírtam akkor is, pedig hidd el, nem volt kellemes a reggeli rosszullétek alatt még cukrot terheltetni...
Menj el, kibírod! Más nem a kézfejedből vesznek vért...
Ilyen buta nővel még életemben nem találkoztam 13 éves eü pályafutásom alatt! Az a baj, hogy az ostobaságod és a primitívséged miatt fogsz egy életet megkárosítani. Mi a fenének neked egyáltalán gyerek?! A gyerek számtalan lemondással jár, nem csak egy-két vénáról van szó. Szerencséd, hogy nem én vagyok az orvosod!
"agyatlan utolsó" voltam
Hajszál pontosan azt mondtam ma egy barátnőmnek, amit a 28-as válaszoló írt.
Évekig az AFP-t nyomatták. Aztán kiderült, már ezer éve, hogy tök elavult, kb. semmire nem jó azon kívül, hogy frászt hoz a kismamákra, de még mindig csinálják - szerencsére már nem sokáig.
De hogy ne legyen nyugalom, jönnek a terhességi diabétesszel.
Régen kettő helyett ettek a nők, 50 kilót híztak, mégsem volt ekkora para, mint most... nálunk pl. már +15 kilónál befektetnek... ???????? nem értem. első terhességem alatt híztam 20 kilót. Pedig odafigyeltem, nem zabáltam. Ilyen alkat vagyok. Mindketten egészségesek voltunk/vagyunk. Aztán szülés után 2 hónappal -2 kilónál tartottam. Pedig semmi, de semmit nem tettem. Nem diétáztam, nem fogyóztam. Ilyen alkat vagyok.
Ez a bajom a magyar eü-vel. Mindenkit egyformának tekintenek, robotnak, akik mindig ugyanúgy működnek...
29-es vagyok. még valami.
Attól, hogy megcsinálják a 24. héten a terheléses vércukor vizsgálatot
1. az inzulint még nem fogja senki látni, mert azt nem nézik mellette...
2. mivel bármikor kialakulhat a terhességi cukorbetegség, azaz BÁRMIKOR mitől lesz biztos, hogy rá egy hétre, kettőre, egy hónapra nem alakul ki?????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!