Hanyadik héttől normális a hízás?
Olyan irigy vagyok! :)
Az első terhességemmel 28 kg-ot híztam, pedig a 6. hónap végéig melóztam, a 16. hétig hányingerem volt, alig ettem. Utána meg a nyári nagy melegben nem ettem. Mégis nagyon sokat híztam, mondhatni folyamatosan az első perctől fogva.
Első terhességet 56 kilóval kezdtem. 158 cm vagyok. 84 kg-val mentem szülni. :( Visszafogytam 56 kilóra.
Most a 2. terhességet (nem tudom mi történhetett) 60 kg-mal kezdtem és már 62,5 vagyok, 11 hetesen. :( Megint hányingerem van az első pillanattól, nem eszem édességet sem (pedig csokiimádó vagyok), mert egyáltalán nem is kívánom! Csak remélni tudom, hogy nem lesz megint + 28 kiló. :(
Az tény, hogy az elsőnél legalább 6-7 kiló víz volt, de akkor is sokat híztam.
Sajnos nekem már nincs ötletem. :( Többet nem eszem mint egyébként, gyümölcs és zöldség minden nap van, édesség semmi. És mégis...
Nem zárom ki, hogy a végén volt terhességi cukrom. A terheléses jó lett, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem bírtam meginni az összes szirupot, öklendeztem minden felé. A kisfiam 0,7-es cukorral született. Azt mondják, hogy 2 oka van. Vagy nekem volt cukrom, vagy pedig azért történt, mert hatalmas stressznek volt kitéve és a szervezete elhasználta az összes cukrot. Sürgősségi császárral született, meconiumos volt a magzatvíz, oxigénhiánnyal, ballonnal kellett lélegeztetni. Szóval mégis az utóbbi variációra tippelnék.
Most legyűröm majd a szirupot a terhelésesnél, történjen bármi.
20. hét után kezdtem mindkétszer.
Ha sokszor kívánsz édességet, az C-vitamin hiányra utal! Inkább egyél egy C-vitamint, mint sütit :)
Ha a liszt egy részét lecseréled teljes kiőrlésűre, a fehér rizst barnára vagy basmatira, a cukrot pedig eritritre például (én nem szeretem a Xilitet, de az is jó), elejét veheted a sok-sok plusz kilónak!
Én is a 16. hét körül szedtem fel az 1. kilot. most a 25. hétben vagyok +4kg jött fel eddig.
Az szerintem nagyon jó dolog ha Te sütöd a sütit, mert tudod szabályozni hogy mit teszel bele, így a cukrot tudod helyettesíteni. Ha édeset kívánsz ne mindig sütihez vagy csokihoz nyúlj,a banán is tökéletes helyette. Ha pedig csak rágcsálni akarsz valamit Nekem a mandula vált be. Illetve rengeteg gyümölcsöt eszem. Amire még ügyelj, hogy este ha lehet már ne egyél tésztát és fehér kenyeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!