Hány pecsét kell a kiskönyvbe?
A könyv humbug, bőven elég az orvostól egy hivatalos papír szülés után, hogy négy terhesgondozáson részt vettél.
A védőnő kihagyható a buliból a jogszabály szerint.
Az előző válaszolóval értek egyet. Nem a kiskönyv számít, nekem még plusz lap is volt az elsővel beragasztva, és a kórházi elbocsátón, amin igazolták, hogy részt vettem a terhesgondozáson 7 alkalom szerepelt (magán dokihoz jártam, minden alkalommal pecsételt ő is, védőnő is, nst-s is), ami ebben a 7-ben benne volt. Első, utolsó ultrahang (azon kívül mindegyiket magánon csináltattuk meg a doki rendelőjében, nem a kórházban), illetve 5 nst vizsgálat. Tehát ténylegesen azok a vizsgálatok voltak benne, amit a kórházban csináltattam terhesgondozás keretében (vérvétel nem számít). Persze ha külön kérsz igazolás a dokitól úgyis beírja, hogy rendszeresen részt vettél a gondozáson.
Egyébként az anyaságihoz hivatalosan 4 kell, koraszülés esetén 1.
A védőnők szeretik ezt mondani. Olvasd el az eü törvényt, én is azt vettem alapul.
A védőnőknek semmilyen hivatalos jogalapjuk nincs, egyszerűen le is lehet mondani a szolgáltatást - ezért téves információkat adnak ki, sajnos elég általános jelenség.
Nem kell 6 meg 9 pecsét, 4, azaz NÉGY darab részvételt kell az ORVOSNAK igazolnia. Ez egy A4-es papír is lehet, csak legyen hiteles (aláírás, pecsét).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!