Elég a kiskönyvbe a fogadott dokitól a 4 pecsét?
Szia!
Elég a saját orvosod pecsétje, illetve a védőnőhöz mikor mész, ott is kell kérni pecsétet,az is 4 alkalom meg kell hogy legyen.
Én az előző terhességemnél se voltam a körzeti nőgyógyásznál, illetve most se voltam, és nem is fogok menni.
szia
33+5 hetes km.
A védőnőtől nem kell egy darab pecsét se, nem tudom, hogy ezt ki és milyen szándékkal terjeszti.
A törvény teljesen egyértelmű.
Elég a saját dokidtól, én sose voltam körzeti dokinál.
3 gyerekem van, mindháromnál a kórház főorvosához jártam havi, majd 2 heti rendszerességgel vizsgálatra, nála is szültem.
DE: Az ő pecsétjeit nem fogadták volna el, hanem nálunk igenis kellett menni havonta a védőnőhöz, aki kijárt azokhoz a kismamákhoz, akik amúgy nem jártak volna nőgyógyászhoz. Nekem is az ő pecsétjei számítottak csak!!! Ez már 11 évvel ezelőtt is így volt felénk.
Utolsó vagyok, a vége kicsit zavaros.
Szóval a védőnő rendelőjében rendelt a körzeti nőgyógyász, és ott találkozott vele minden kismama, de akinek volt fogadott orvosa, annál hüvelyi vizsgálatot nem csinált, csak megnézte a hasat, pecsételt és kész!
Én meg úgy tudom, hogy majd a védőnő ad egy papírt, amin a szülészed igazolja, hogy megjelentél nála a kötelező minimum 4 alkalommal és azzal veheted igénybe az anyaságit.
Koraszülés esetén pedig 1 is elég.
De kérdezem: egy védőnőnek mióta kell hogy legyen pecsétje? Az csak a doktori címmel rendelkezőnek van nem?
Engem is foglalkoztat most ez a dolog, de az ezelőtti terhességemnél 2008ban így volt - védőnő adja a papírt, a dokiddal aláíratod és mész igényelni, de oda nem kell a kiskönyved..
15:53-as vagyok.
Nem mindegy, hogy melyik nőgyógyász pecsétje! Nálam 3-szor is így volt, 11 éve, 8 éve, és 2 éve! Az orvosnak van gondolom valami szerződése, hogy ezt az adott dolgot Ő felügyeli, az ő pecsétje számít, hiába volt nekem a kórház főorvosa a nőgyógyászom, hiába volt tőle 20 pecsétem, semmire nem mentem volna vele. A másik, a körzetbe kijáró orvos 4 db pecsétje kellett. Miután megszültem, a kórházban az én orvosom a kollégája pecsétjét kereste a kiskönyvemben, megvolt a 4, leigazolta a dátumokat, aláírta, és küldhettem a MÁK-hoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!