Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szult valaki a 34-35-36ik...

Szult valaki a 34-35-36ik hétben? Voltak komplikációk? Kellett lélegezteto? Pontosan hány hét és naposan szuletett a baba?

Figyelt kérdés
34hét plusz 4 napos kismama vagyok, félek a koraszuléstol a doki a 22ik hét ota mondja hogy nagyon nyomódik kifele a baba.

2014. ápr. 25. 21:45
 1/9 anonim ***** válasza:

35 hétre született a kislányom. Nem volt semmiféle komplikáció, csak nagyon-nagyon pici volt híznia kellett. Nem kapott tüdőérlelőt sem, és nem kellett lélegeztető. Ilyenkor már azért ki vannak fejlődve, nagy baj nem lehet már. Nekem a dokim pont most mondta, hogy ő a 34 hétre húzná a koraszülöttség határát, mert onnantól már nem is olyan gond, ha megszületik. Én is tartok most 2. babámmal a koraszüléstől, keményedek is folyton, de a dokim mondta, ha hamarabb is jön, a 34-35 nem baj. Pihenj amennyit csak tudsz, és nyugi.

30 hetes kismami

2014. ápr. 25. 21:50
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem pont ennyi idore szuletett a kisfiam 2 kg val.nem kellett lelegezteto gep.4 napot volt inkubatorba.meg 6 ot csak megfigyelesn.kezdettol magatol evett de eleinte csak cumis uvegbol.most 7 hos minden rendben van vele.
2014. ápr. 25. 21:51
 3/9 anonim ***** válasza:
Számítások szerint 34+4 hétre született a kislányom, a fejlettsége miatt csak 33 hetesnek írták mindenhová. Éretlen volt a tüdeje és tüdőgyulladása is volt. 2,5 hétig voltunk a koraszülöttön, 5 napig kellett neki légzéstámogatás.
2014. ápr. 25. 21:53
 4/9 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Azt kihagytam, hogy már 4 éves lesz, makk egészséges gyönyörű nagylány, várja a tesókát! :))
2014. ápr. 25. 21:54
 5/9 anonim ***** válasza:

35+4 hetesen született a fiam, 2600 grammal és 53 centivel, 10/10 apgarral.

Semmi probléma nem volt vele, nem került inkubátorba se, 3. naptól már cicizett (1,5 évig). Már elmúlt 4 éves, picit mindig kisebb volt a kortársainál, de semmi lemaradás vagy ilyesmi.

(A tesót váró aggódó anyunak pedig üzenem, hogy nálunk a tesó 39+2 hetesen született, tehát nem biztos, a következő baba is hamarabb jön)

2014. ápr. 25. 22:19
 6/9 A kérdező kommentje:
Koszonom,kicsit megnyugodtam. Lehet buta kérdés de mi az az apgar? már tobb helyen ovastam ,és mennyi értéktol megfelelo?
2014. ápr. 25. 22:23
 7/9 anonim ***** válasza:
36 hétre jött a kisfiam 3500 grammal és 55 cm-el. Pár órát melengedték inkubàtorban,mert fázott, illetve az első éjjel megfigyelték, nem volt velem. Harmadnap besárgult, kékfény alà került. Összesen 5 napot voltunk kórhàzban, mint mindenki más.
2014. ápr. 26. 00:50
 8/9 anonim ***** válasza:

36+1naposan szuletett a lanyom tavaly februarban. Csaszaros lettem, de mar fajasaim is voltak szepen tagultam is de sajna nem vokt ido varni vele mert a kicsi szivhangja folyamatosan leromlott. Kiderult a megszuletesenel h korbetekerte magat a koldokzsinorral. Nyakon, mellkason. Az eg vilagon semmi baja nem lett szerencsere. Teljesen makk egeszseges kislany lett. 2700g volt es 50cm. Eleinte nagyon pici volt, minden ruha logott rajta, sajnos ugy alakult h csak 2 honapig tudtam szoptatani, de annyira nem is banom mert nem nagyon nott tole. Mijor attertunk tapszerre jindjart novekedesnek indult. 15 hos lesz 80cm es ib 11-12kg. 11 hosan indult el, 8 hosan mar allt, ult. Szoval egyaltalan nem volt lemaradva. Sot. Pedig az elejen nagyon nehezen indult a mozgas. A fejecskejet se akarta tartani hason fekve. De sokat tettem hasra es megerosodott.

A korhazban semmi lelegeztetogepre nem volt szukseg. Annyi volt h besargult, de ez az idore szuletett babakkal is elofordul, igy aluszekonyabb volt tole par hetig, a korhazban ejszakara nem lehetett velem mert fenyben volt. De ez semmiseg. :-)

Akkor mikor en sziltem ra egy napra jott egy nasik csaj neki 35.hetre szuletett a kisfia mert HELP szindromat kapott az anyuka, igy azonnal csaszaroztak ot is. De neki is makk egeszseges kisfia lett. Kisebb volt az enyemtol ami nagy szo. :-) de mai napig tartjuk a kapcsolatot es latni h eros nagyfiucska mar o is. :-)

Ne aggodj ha barmi tortenne mar nem lenne gond a kicsivel hidd el. :-)

2014. ápr. 26. 07:05
 9/9 anonim ***** válasza:

[link]

Elkezdtem magamtol irni de rajottem h ertelmesebb volna ha belinkelem.

Amugy az en lanyomnak 8-as volt az apgarja de ertehto is hiszen koldokzsinor gondokkal jott a vilagra, de ebbol semmi nem latszodik meg belole. Elozo voltam. :-)

2014. ápr. 26. 07:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!