Milyen elökészülettel várjátok a babát? Kiságyat mikor állitottátok készre, megágyazva? Ja és játékokat ilyen ujjszülöttnek valot, kell késziteni?
35 hetes leszek holnap. A lakás még szalad, de a babaruhák kimosva, az kiságy még ráér. Holnap a Jézuska hozza a fa alá a mosógépet és a mosogatógépet. A két ünnep között bekötjük őket, falat bontunk, ajtót cserélünk, új személyit készíttetünk, mert nevet cseréltünk, hogy a picinknek szép magyar neve legyen. Szilveszter után kályhát rakunk. Utána ablakpucolás, takarítás, a padlócsempe kifugázása következik, közben összeállítom a kórházi csomagot és gyűjtjük a pénzt a szülésre. Ha a pici kibírja a 38 és feledik hétig, akkor rendben leszünk. Ha nem, akkor összedől a világ!
Szóval mi így készülünk.
Nekünk már áll a kiságy, de a belevalót még meg se vettem (kivéve matrac). A ruhák kimosva, játékok lefertőtlenítve (pl játszószőnyeg, használtan kaptuk, nem akartam "koszosan" eltenni). Vasalva nincs, de megmutattam anyunak, hogy hova tettem a ruhákat, hogy ha kell, boldoguljanak a férjemmel. A kórházi cuccot majd szilveszter környékén pakolom össze, mert azt mondta a védőnőm, hogy az első nst-re legyen kész.
35+3
35 hetes vagyok, minden készen áll, már csak néhány ruhácska és a baldachin vár mosásra-vasalásra. A kiságy nincs készre ágyazva, azt majd frissen megcsinálja a család, míg a kórházban leszünk.
De szerintem 37 hetesen nem korai megcsinálni, csak takarj le mindent, hogy ne érhesse por.
Újszülöttnek nem kell semmi játék, csak cici, meleg és nyugalom :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!