Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Első trimeszterben lévő...

Első trimeszterben lévő kismamák, nektek nem rossz a közérzetetek?

Figyelt kérdés

Én 12 hetes vagyok, de sokszor csak nyűglődök :(. A szájízem egész nap rettenetes, mindenben hamar kifáradok, úgy érzem, hogy az energiaszintem max. 60%-on működik jobb esetben, ami estig folyamatosan csökken. Délutánra már tök fáradt vagyok, de például egy egyszerű ágyazás is kimerít.

Ráadásul úgy érzem, mintha egy nagy vízzel teli lufi lenne a hasamban, ami estére egyre nagyobb lesz, és feszül (és itt nem a haskeményedésre gondolok).

És már most kb. olyan kecsesnek érzem magam mint egy lamantin (tengeri tehén), pedig még "csak" kb. 5 kilót híztam.

Nektek is van ilyesmi vagy hasonló érzésetek?

2014. ápr. 21. 18:18
 1/4 gabszem ***** válasza:
ezek a tünetek sajnos teljesen normálisak. én 13 hetes vagyok. ez a második terhesséfem. nagyon hamar elfáradok én is. napi 2 séta helyett legtöbbször most csak egyszer megyünk 2 évesemmel, de attól is nagyon elfáradok. délután kicsit megpróbálok eldőlni ha tehetem, mikor a gyerkőc alszik. estére hulla vagyok. elvileg ez a második trimeszterre javul.
2014. ápr. 21. 19:27
 2/4 anonim ***** válasza:
Kérlek ne haragudj hogy ezt írom, de olyan jó olvasni hogy más is így érzi magát, nem velem van a baj. 10 hetes vagyok. Megőrülök a szájízemtől én is, a gyomrom se az igazi, éhes vagyok de semmi kaja nem esik igazán jól, viszont folyamatosan próbálkozok hogy hátha ez vagy az, szóval már vagy 4 kilót híztam. A munkahelyemen és itthon is csak vegetálok, ma pl. délután 3-ra kapartam össze magam annyira hogy átöltöztem pizsamából és kicsit rendet tettem itthon. Mindenki azzal bíztat hogy a 2. trimeszterre ezek elmúlnak, hát már alig várom :) Pedig én még csak nem is hánytam és extra rosszul nem is vagyok, csak olyan régóta vártam már erre és egyelőre nem így képzeltem.... :) De bízom benne én is hogy most már napról napra jobb lesz. Kitartást neked is :))
2014. ápr. 21. 19:47
 3/4 A kérdező kommentje:

Engem is vígasztal, hogy nem vagyok egyedül :). Nekem is sokszor eszembe jut, hogy még szerencsés is vagyok, hogy nem hányok, mégis kínoznak a tünetek. Nekem is van már egy két és fél éves kisfiam, szerencsére van segítségem, de sokszor olyan kellemetlennek érzem, hogy nincs energiám vele sokat foglalkozni, és szívesen veszem, ha a szüleim szórakoztatják, néha furdal ezért a lelkiismeret.

Egyébként minden ebéd után alszom vele kb. 1 - 1,5 órát, de utána már estig olyan nyomi vagyok.

Az első terhességem is kb. ilyen volt, de akkor még dolgoztam, és valahogy büszkeségből nem mutattam, hogy fáradt vagyok, de már nincs erre energiám :).

2014. ápr. 21. 20:05
 4/4 anonim ***** válasza:
7 hetes kismama vagyok. Borzasztóan megvisel a reggeli hányinger, émelygés, szédülés. Húz a fejem, elvesztem az egyensúlyom, majdnem felborulok. Pezseg a gyomorsavam, enni bírok, de utána rossz érzés van a gyomromban és a számban. Az egész napos ólmos fáradtságot estére felváltja az álmatlanság, melyen a gyakori ( éjjelente 4x) pisilés is rátesz. Szóval én sem így képzeltem a terhesség elejét. Anyu sose mondta, hogy ilyen nehéz lesz. :)
2014. ápr. 22. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!