Volt olyan, akinek már az első trimeszterben a vérképe kimutatta hogy vashiányos?
Mennyi a hemoglobin szinted?
A terhesség előre haladtával tovább fog csökkeni, a terhesség alatt vérszegénységet okozhat, ami káros lehet a magzatra nézve. Szedsz terhes vitamint? mindenképpen kellene, olyat amiben van vas, és a nőgyógyászoddal is konzultálj, mert még lehet, hogy a terhes vitamin mellett is külön vasat kell még szedned, attól függ mennyire alacsony.
114
Nektek mennyi volt az érték és hány hetesen?
Még nem vittem vissza a dokinak a laborpapírt, csak én láttam. Gondolom ír fel gyógyszert.
Szedek terhesvitamint, de a femibionban nincs vas.
akkor mutasd majd meg a dokinak, főleg ha a femibionban nincs. Nekem a 8. heti vérvételnél még 136 körül volt, a 24. héten 122 lett. Ez a határ érték alja, a háziorvos nem mondta hogy gond lenne, a védőnő azonban ezt követően szólt, hogy azért szedne vasat a helyemben mert még tovább fog csökkenni. A dokimhoz pedig jövőhéten megyek, és ki fogom kérni a véleményét, hogy szedjek e az elevit mellé vasat még, abban egyébként van vas és ennek ellenére látod, alacsony lett a 24. hétre.
a táplálkozásoddal is tudsz javítani a helyzeten, de nem sokat. Az állati vas jobban felszívódik, sertés máj, kacsa máj, tojás, ezeket egyed. Lehet még diót, zabpelyhet, repce mézet enni (utóbbi az egyetlen lúgosító méz, ezért is jó) és a sötét zöld zöldségekben is sok a vas (brokkoli spenót, sóska). De a növényi lassabban szívódik fel. A c vitamin segíti a vas felszívódását, míg a kalcium hátráltatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!