Ez most komoly?

Figyelt kérdés

Tényleg nem szabad fahéjas dolgokat enni várandósan?

Én megettem ma 20dkg fahéjas péksütit.

:)

2014. ápr. 14. 20:05
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi bajod nem lesz tőle. Hallottam már olyat, hogy a terhesség végén beindíthatja a szülést, de szerintem ha ettől beindul az amúgy is beindult volna.
2014. ápr. 14. 20:08
 2/9 anonim ***** válasza:
Már miért ne lehetne?
2014. ápr. 14. 20:08
 3/9 anonim ***** válasza:
71%
Szerinted a bolti sütős fahéjban mennyi fahéj van, nyugodtan egyél.
2014. ápr. 14. 20:09
 4/9 A kérdező kommentje:

:D

Köszi a válaszokat!

2014. ápr. 14. 20:13
 5/9 anonim ***** válasza:

Nagyon nagy és tömény koncentrációban kellene fogyasztani a fahéjat, hogy bármi gondot okozzon.

Én terhesen majd' megvesztem a fahéjas csigáért, ettem is párszor, a kicsi fiam mégis 39+4-re volt hajlandó világra jönni.

Ha egy kis fahéjas sütike beindítaná a szülést, a vége felé járó mamik ezerrel burkolnák befelé a fahéjas cuccokat. :) Úgyhogy, sorry, de ez sem szülésbeindító.

Ha jólesett, egészségetekre!

2014. ápr. 14. 20:46
 6/9 anonim ***** válasza:

Én is halottam, hogy vetélést okozhat, mert van benne valami olyan anyag, amire érzékenyen reagálhat a szervezet. De az eperre is azt mondják, hogy nem szabad, mert allergén természetű gyümölcs. Én az epret is jóízűen eszem, igaz, nem tonnaszámra, de pár szemet pár naponta megeszek. Fahéjat meg szórtam szilvás lepényre, annyitól nem hinném, hogy baja lehet az embernek.

Abban a 20 deka fahéjas péksütiben szerintem alig volt fahéj, ennyitől biztosan nem lesz bajod.

2014. ápr. 14. 22:09
 7/9 anonim ***** válasza:
Azt is mondják, hogy nem lehet házi tejet inni, kávét, kólát, fokhagymát (még a pirítósra is rávágdosva)enni vagy bármi erőset. Érdekes nálunk semmi baj nem lett. Egészséges terhesség alatt bármit lehet enni, inni.
2014. ápr. 15. 09:43
 8/9 anonim ***** válasza:
Azért bármit nem. Nyers tojásos ételt (pl. hézi majonéz), nyers húst (pl. hézi kolbász), tengeri herkenytűket, májat kerülni kell. Meg szerintem a nyers tejet is. Házi tejet forralva lehet.
2014. ápr. 15. 13:07
 9/9 anonim ***** válasza:

Én is hallottam erről a fahéj-tilalomról, amikor várandós voltam, meg is bírtam állni a dolgot hónapokig, de a 3. trimeszterben olyan fahéj iránti vágy jött rám, hogy kétpofára zabáltam a Cini Minis gabonapelyhet. Dobozból. Kézzel. Mint valami kisgyerek:D Elfogyott egy hét alatt vagy 4 doboznyi, nem lett tőle semmi bajom.

Szerintem mértékkel simán lehet enni végig, nyilván ne evőkanállal kanalazd magadba a fahéjat, de egy fahéjas péksütitől semmi bajod nem lesz:)

2014. ápr. 15. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!