Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van következménye, ha kihagyom...

Van következménye, ha kihagyom a szemészeti vizsgálatot, amit javasolt a terhesgondozó?

Figyelt kérdés

csak mert szerinte, ha nagyon rossz lenne a szemem, nem is szülhetnék (mármint gondolom természetes úton)

de njekem nem olyan rossz a szemem, messze túlmenően értékhatár alatt van

mivel nem fizetős doki, úgy gondolom feleslegesen reckíroztat, ahogy volt már rá példa korábban is, hogy pl egy vérvételnél nem x-elt be mindent, amit néznie kell a labornak, így külön be kellett mennem egy plusz vérvételre a kötelező rakás vérvétel mellett.

szóval a fogászati szűrést úgy tudom szigorúan veszik, ha valaki azon nem jelenik meg, az igazolást nagyon kérik.

de a szemészetit is?

csak legszívesebben elkerülném, mert pupillatágítóznának és nem látnék egy napig, meg azt sem tudom milyen szerrel, ami lehet árt a babának úgy mellesleg...

2014. ápr. 14. 15:06
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

a "szívzuhogás" elég veszélyesen is hangzik.

erről jut eszembe, azt kérdezték mikor milyen műtétem volt.

de pl a baleseteket nem...a gerincem pl nem bírná ki a terhelést, amit egy szülés okoz, szóval nekem valahogy vízben, vagy guggolva, vagy nem is tudom, de más pózban kellene lennem.

de bezzeg a szemem...

2014. ápr. 14. 18:27
 12/23 anonim ***** válasza:
72%

Kedves Kérdező,

ne vedd kérlek sértésnek, de:

- ha a gerinceddel probléma van, ezt neked kell jelezni a szülést vezető orvosnál, nagyon ritka az olyan gerincben tapasztalható eltérés, ami lehetetlenné teszi a hüvelyi szülést, de amennyiben ilyesmi fennáll, akkor sem vízben, sem kádban, sem lebegve nem szülhet az ember lánya hüvelyi úton, ilyenkor nem a fekvésnek van relevanciája. Ha ez tarumás gerincsérülés, akkor a műtéteknél szokás említeni.

- Éppen az érezhető "szívzuhogás" (???) az, ami az esetek többségében totál benignus, semmi teendő nincs vele, általában jóindulatú ritmuszavar, főként ha légvétellel függ össze

- Keresd fel a szemészed. Kicsit kekec vagy ahhoz, hogy láthatóan abszolút nem értesz az ilyen jellegű kérdésekhez.

2014. ápr. 14. 18:42
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

És azt hogy a gerinced nem bírná a terhelést nem mondtad a dokinak? Valószínűleg van róla papírod az ortopédiáról. Mindent el kell mondani ami egészségügyo probléma.

Nekem mindkét szemem + 1-es, de szóba sem jött hogy menjek szemészetre, legyintettek, hogy ezzel nem kell menni. Az első fiamat meg is szültem simán természetes úton...

Csak még azt nem értem, hogy miért pupillatágítóznának? Egy sima szemészeti vizsgálaton? Ahol kapsz igazolást hogy szülhetsz simán? Minek a pupillatágítás?

2014. ápr. 14. 18:44
 14/23 A kérdező kommentje:

szóval lebegve sem szülhetnék? :D tényleg kiugorva egy helikopőterből, extrém lenne :)

amúgy nincs róla papírom, én érzem magamon, hogy pl egy pózt nem tudok kitartani, mert a gerincem nem bírja, mert korábban volt ott egy gerincvelőrázkódásom, de anno a doki azt mondta ezzel sajnos nincs mit tenni, magától gyógyul, ferdülést nem okozott, semmit, csak épp terhelést nem bír, ha ráülök, ráfekszek, szóval ha azon van a testsúly). majd mondom a szülésznek, vagy aki épp ott lesz.

kedves utolsó, pontosan ezen vagyok, hogy miért túlozzák el nálam ezt, olyan, mintha szívatnának heccből.

2014. ápr. 14. 19:18
 15/23 A kérdező kommentje:
vagy az űrben :D ott aztán nem lenne terhelés
2014. ápr. 14. 19:21
 16/23 A kérdező kommentje:
belegondolva, megyek a háziorvoshoz igazolásért, ő bizti nem fog pupillatágítózni
2014. ápr. 14. 19:27
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
A szívzuhogásos vagyok. Valóban ijesztően hangzik, de tényleg csak egy kis ritmuszavar és csak akkor, ha lépcsőzök, cipekedek, front jön. Szóval élni lehet vele vígan, gyógyszer sincs rá. De szülésnél azért mindenképpen bezavarhat még ez a kis semmiségnek tűnő dolog is. Ezért nem veszem félvállról. Te se tedd se a szemeddel, se a gerinceddel. Mindenképpen szólj az orvosnak.
2014. ápr. 14. 19:34
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Gerincvelőrázkódás. Gratulálok.
2014. ápr. 14. 20:16
 19/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Én csak a kérdésedre szeretnék válaszolni. Nem tudom téged miért nyüzgetnek a szemvizsgálattal, talán volt valaha valami gond a szemeddel, műtötték stb..

Nekem -3,25 ill. -4,75 a szemem és toricus, de egyszer sem mondta se a védőnő, se a háziorvos, se a nőgyógyász, hogy menjek emiatt vizsgálatra a terhesség alatt, se az előző terhességemnél, se a mostaninál. Igaz mivel én hordok kontaktlencsét is, így 3 havonta amúgy is meg szokott nézni az orvosnőm, de ez terhességtől függetlenül is így van. Annyi megjegyzés volt az előző terhességemnél is, hogy ha lehet szülni ne kontaktlencsével menjek, mert ugye soha nem lehet tudni mi a vége (pl császár) és akkor a műtőben nem igazán jó, ha a szememben van. Illetve unokatesómnál mondták még, hogy amikor nyom a szemét tartsa csukva épp amiatt, hogy elkerülje a megerőltetését a szemének (ezt egyébként én is így csináltam a nőgyógyász javaslatára), viszont neki nem sokkal a terhessége előtt operálták meg a szemét (tudod ez az éleslátás szemműtét, vagyis nem betegség miatt), de dokihoz ezért neki sem kellett külön mennie.

Esetleg kérdezd meg neked miért javasolta, hogy menj.

2014. ápr. 14. 20:21
 20/23 A kérdező kommentje:

kérdeztem, és csak makogott valamit a 4-5 dioptriásakról, hogy rám nem érvényes ugyan, de menjek.

összefüggés sehol.

nekem egyfolytában gyanús, hogy nem fogadtam dokit, hogy ez a baja lehet velem.

2014. ápr. 14. 20:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!