Van következménye, ha kihagyom a szemészeti vizsgálatot, amit javasolt a terhesgondozó?
csak mert szerinte, ha nagyon rossz lenne a szemem, nem is szülhetnék (mármint gondolom természetes úton)
de njekem nem olyan rossz a szemem, messze túlmenően értékhatár alatt van
mivel nem fizetős doki, úgy gondolom feleslegesen reckíroztat, ahogy volt már rá példa korábban is, hogy pl egy vérvételnél nem x-elt be mindent, amit néznie kell a labornak, így külön be kellett mennem egy plusz vérvételre a kötelező rakás vérvétel mellett.
szóval a fogászati szűrést úgy tudom szigorúan veszik, ha valaki azon nem jelenik meg, az igazolást nagyon kérik.
de a szemészetit is?
csak legszívesebben elkerülném, mert pupillatágítóznának és nem látnék egy napig, meg azt sem tudom milyen szerrel, ami lehet árt a babának úgy mellesleg...
szerintem sincs összefüggés
a szemészetet sem értem minek ez a hajcihő, ha már mennem kellene szi9mpla dioptria vizsgálatra
1. Szerinted olyat adnak, ami árt a babának? Szerinted a szemedből felszívódva mennyire lehet szisztémás hatása? Ne már.
2. Nem mentem el fogászati szűrésre várandósan, két héttel a pozi teszt előtt tömték be az egyik fogam, akkor elmondták, hogy semmi baj vele, sehol nem kérték a papírt. A belgyógyászati vizsgálatot a férjem többször megcsinálta, de pecsét arról sincs a könyvemben, nem kellett soha.
3. Ha bármennyire is rossz a szemed, érdemes azért ránézetni egy szemésszel, de a te döntésed, a te egészséged, hagyd ki, ha nem érzed fontosnak, felelős felnőtt nő vagy.
hát nem tudom.
terhesen elvileg hajat sem szabad festeni
ilyen összefüggésben gondolkodom a pupillatágítóról
és tekintve, hogy 4-5 dipotriás embereknél kellene ez a vizsgálat én meg a feles szemeimmel sehol nem vagyok ettől
komolyan nem is értem miért kellene mennem
másnak is kell?
rendben
annyit kellett volna kérdeznem, van más várandós kismama, akinek mennie kell szemészetre, vagy csak én vagyok egyes egyedül az egész országban?
Nekem mindkét szemen "csak" 0,5-ös és a feles dioptriámmal is kell mennem szemészetre. Vagyis nagyon ajánlották. Gondolj bele, hogy szüléskor mennyi teher éri a szemizmokat is, bármekkora dipotria már azt jelenti, hogy nincs tökéletes szemünk, tehát történhet baj.
És én még kardiológushoz is megyek, mert lépcsőzéskor, időváltozáskor vagy akár két kiló gyümölcs cipelésekor is bevadul a szívem, hirtelen elkezd zuhogni. Csak pár másodperc, veszek egy nagy leevgőt és elmúlik. Ezzel élek gyerekkorom óta, nem vészes dolog, de terhesen ezt is komolyan veszem, mert az is kiderülhet, hogy emiatt a kis semmiség miatt még az is lehet, hogy nem szülhetek természetes úton. És abba belegondolni se merek, hogy ha nem szólnék erről az orvosomnak, és nem tudnának erről, akkor mi történhet velem szülés közben. Ezért jobb, ha mindenről tud az orvos. A feles dipotriáról meg a néhány másodperces szívzuhogásról is.
Én ezt nem felesleges hacacáréként fogom fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!