Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Normális, ha ilyen hosszan...

Normális, ha ilyen hosszan feszíti magát?

Figyelt kérdés

Előrebocsátom, lehet, hogy ez a hét leghülyébb kérdése, de első terhesség. 35. hét, időnként kifeszíti magát, de annyira, hogy fizikai fájdalmat okoz vele és szinte mozdulatlanul 10-20 percig kitartja ezt a pózt.

Nem sikerült még térben elhelyeznem, fejjel lefelé van, de hogy pontosan mijét hova nyomja, csak tippelni tudok.

Most a legutóbbi olyan érzés volt - és úgy is nézett ki - mintha haránt fordult volna és oldalirányban feszítene. Normális, ha ilyen hosszan feszíti magát? A magzatmozgásoknak nem inkább rúgásokból, ütésekből kellene összetevődnie?

2014. ápr. 13. 21:18
 1/5 anonim ***** válasza:

a becsült mérete megfelel az adott hétnek? elképzelhető, hogyha valamivel nagyobb, már szűkösen érzi magát bent, próbál nyújtózkodni.

ha pozíciót váltasz, akkor sem mozdul el?

2014. ápr. 13. 21:23
 2/5 A kérdező kommentje:

Ha teljesen más pózt veszek fel és mozgok, illetve mozgatom a hasamat, akkor némileg módosít. De pl, ha "megrázom" a hasam kézzel óvatosan, akkor még masszívabban feszíti magát.

Kisebb pózváltásra nem reagál.

Valószínűleg nagyobb eg yhéttel egyébként, én is úgy tudom a fogamzást és a mérések is 5-7 nappal nagyobbnak mutatták.

2014. ápr. 13. 21:28
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom mennyire számít, hogy 155 cm vagyok, ennek megfelelő felsőtest hosszal...most vagyok 60 kg, 52-ről indultam, gyakorlatilag csak a hasam nőtt meg, de hozzám képest nagyon nagynak tűnik.
2014. ápr. 13. 21:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Akkor lehetséges, hogy kevés helye van már, főleg ha a másik szülő magasabb és a baba az ő babakori hossz/súlyméretét örökölte. Első terhességnél pedig legtöbb esetben kisebb is a pocak mint a többinél, a méh először nő meg és tágul ki, még nem engednek annyira a szövetek, mint többedik terhességnél.
2014. ápr. 13. 21:54
 5/5 A kérdező kommentje:

Nem, az egész család földszintes, mindkét irányból, az apja is 170 cm alatti.

Én 52 cm-rel születtem, az apját nem tudom, de gondolom ő se volt túl nagy, mindketten 3200-3400 g közötti súllyal jöttünk világra.

2014. ápr. 13. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!