Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinek van / volt cicája a...

Akinek van / volt cicája a terhesség alatt vagy jártas ilyen jellegű témában (esetleg állatorvos) írna nekem?

Figyelt kérdés
Macskámat közel 2 hónapja műtötték, jóindulatú daganatot távolítottak el. Elég lassan múlt, gyógyult a seb még a mai napig is van pici sebe. Hetente 2-3 alkalommal is hordtuk kötözésre az állatorvoshoz, mindi fertőtlenítette, új, tiszta kötést tett rá. Itthon el van különítve, vagyis egy külön helyiségbe eszik, alszik, nem is engedtem a lakásba mászkálni, naponta fertőtlenítek, felmosok...szobákba pláne nem jöhet be. Toxoplazmát nézetek 2 havonta, egyébként a cicámat is megnézettük, nem terjeszti a fertőzést. Rendszeresen oltott, féregtelenített, benti cica, ki soha nem jár. Állatorvos szerint nincs miért aggódni. Röviden ennyi a történet...kell aggódnom. Mit kaphat el a kisbabám???Volt vki hasonló helyzetben?Kérlek válaszoljatok!
2014. ápr. 10. 20:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nekünk is van cicánk. A terhesség alatt nem én takarítottam a kakit, meg a macskawc-t sem.

Moss többször kezet. Ennyi.

2014. ápr. 10. 22:25
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Mondhatjuk úgy is, hogy túlbiztosítottad a helyzetet így is :) A toxoplasmosis tényleg egy veszélyes betegség a magzatra nézve. De ezt nem csak macskától lehet elkapni, hanem pl. mosatlan gyümölcstől is. A macskád benti, a vizsgálat szerint is tiszta, NINCS MITŐL TARTANOD! :) Ha meg esetleg már átestél a terhesség előtt toxoplasma fertőzésen (sok ember átesik, és nem mind macskától kapta, sőt), akkor pláne. A gyereknek is jó, ha ilyen felelősségteljesen tartott állat mellett nő fel! :) Egyébként még a kesztyű sem indokolt (hiszen nincs fertőzése a cicának!), csak alomtálcát ne takaríts. Régebben divat volt a terhesség miatt kihajítani az állatokat, szerencsére ma már az orvostudomány bebizonyította, hogy erre nincs szükség, sőt, a gyerekeknek is csak jót tesz az állatok közelsége, ha azokat állatorvos rendszeresen ellenőrzi!

Üdv: egy védőnőhallgató :)

2014. ápr. 10. 22:33
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát!!
2014. ápr. 11. 15:15
 14/17 anonim ***** válasza:
Ha átestél a toxoplasmosison, akkor már védett vagy. Ha a cicátok nem fertőzött és nem érintkezik más álattal, akkor ő sem tudja elkapni. Egyébként a kesztyű amúgy sem segítene, mert az igaz, hogy a macska ürüléke terjeszti leginkább a kórt, de az megszáradva, pl. a macska szőréről nagyon kis méretben, szálló porként a levegőből belélegzed.
2014. ápr. 12. 06:54
 15/17 A kérdező kommentje:
Nem estem at a fertőzésen ezért nézik 2havonta vérből...azt hallottam h szabad levegőn a virus 24ora alatt aktivizalodik ezért a ferjem naponta 2szer takaritja az almot, sokszor rögtön ahogy a cica wc.zik.
2014. ápr. 12. 13:28
 16/17 anonim ***** válasza:

Szia.

5 cicám van, kinti-bentiek, és végig velünk voltak a terhességem alatt is.

Nagyon jól csinálod, arra kell figyelni, hogy ne csókolgasd, gyakori kézmosás, és alomhoz ne nyúlj.

Itt egy nagyon jó írás a toxoplazmáról:

[link]

2014. ápr. 16. 10:59
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszi,pont ma jött meg a II.toxoplazma eredmenyem, negativ, igy tovàbb vigyàzok!
2014. ápr. 16. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!