Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem tudom ti hogy vagytok a...

Nem tudom ti hogy vagytok a melleitekkel a terhesség alatt? (folyt. Lent! ) Mi lesz ha megszületik a baba? Nem fogok tudni szoptatni?

Figyelt kérdés
Az amúgy teljesen átlagos melleim a 16. hétre már több méretet nőtek, ami ugye természetes dolog a férjem nem kis örömére! :-) A problémám csak az, hogy annyira érzékenyek a mellbimbóim, hogy egyszerűen nem bírom ha a párom kényeztetné kicsit. Nem tudom elviselni egyszerűen az érintést sem. Nem tudom mi lesz így szülés után? Addigra nektek elmúlt ez az érzés? Nem volt gond a szopiztatással? Aggódom egy kicsit, és a tapasztalt anyukák tapasztalatai érdekelnének. Ha tudtok segítsetek ez ügyben. Köszönöm.
2009. dec. 20. 17:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem tudok Neked jó hírrel szolgálni. Most, hogy szoptatok, a melleim sokkal jobban fájnak, mint amikor terhes voltam, pedig már akkor sem volt semmi. Az is fáj, ha szoptatok, de a babi kedvéért természetesen megteszem. Nem tudom, mikor fog elmúlni, de jelenleg fürdés után, ha törölközök, hozzá sem bírok érni. Én is kíváncsi lennék, ez mikor fog elmúlni. Pedig elméletileg jól szoptatok, ahogy kell, mégis fáj.
2009. dec. 20. 17:59
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem alapból nagy ütközőim vannak, 90 D körülbelül, 18 hetes vagyok és szerencsére még egy centit se nőtt, semmi változás benne. Pár napja eléggé viszket, talán annyi.

Nekem nem érzékeny, de az érintés nem esik jól. Férjem nem tudja mire vélni, sajnálom is kicsit ezért...

2009. dec. 20. 18:05
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem alapból kicsi a mellem, nem is nőtt sokat( szerintem az első terhességem alatt nagyobbra nőtt), de eddig a terhesség folyamán ingadozott az érzékenysége a bimbómnak. A terhesség első harmadában kimondottan élveztem az érintést, aztán később egyenesen megtiltottam a férjemnek hogy hozzáérjen. És most 38 hetesen megint ott tartok, hogy nagyon "jól esne", de már nem merem mondani, mert ilyenkor már megindíthatja a szülést, ha túlságosan felingerlik. Bár lehet nem is lenne baj, ha már megindulna...

Szerintem ha beindul a tejtermelés, akkor a mellbimbó "átkapcsolódik" és akkor már attól lesz érzékeny esetleg, hogyha kisebesedik.

2009. dec. 20. 18:41
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szerettem,ha a párom "piszkálta" míg terhes voltam.De a szoptatás teljesen más...ott már nem volt gond.(az nem idegesíteni fog,hanem fájni :-D)De ez nem biztos ám...
2009. dec. 20. 19:36
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az első pár hét érzékenysége elmúlt (akkor sem volt állandó a probléma), azóta nagyon élvezem a kényeztetésüket :)

33 hetes

2009. dec. 20. 20:37
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia! A terhesség alatt nagyon érzékenyek voltak, soha nem voltak nagyok, de a a terhesség végére a 95-ös melltartó éppen csak jó volt. Most kezd kisebbedni :( és már nem is annyira érzékeny. (Remélem a 90-es méretem megmarad:)

Én sem bírtam, ha a férjem heveskedett. Babám 8 hónapos, még mindig kap anyatejet. A szopizással nem volt gond, nem fájt, nem sebesedett ki soha. a férji érintés pár hónapig fájt szülés után. Boldog babavárást kívánok!

2009. dec. 20. 22:37
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

A terhesség egyik nagy előnye a megnőtt mell:-) Sokak örömére:-) Nekem B-s ciciből C-D-s lett, és igaz, még szoptattam, mikor megint terhes lettem, de most már az E-s melltartó sem jó... már kezdek félni, mi lesz a harmadik terehességemnél, ha tovább nőnek a melleim?... ?.((

Amúgy nekem az is fájt, hogy léteztem, nem hogy ha a póló hozzárért, a levegő is fájt. De elmúlt, idővel nem volt érzékeny. A szoptatás nem fájt, bár volt egy 2 hetes időszak, mikor csillagokat láttam, és kicsit ki is sebesedett, de csak a szopizás első pár másodperce volt borzalmas, utána már nem. Használj FLPs- aloe vera first sprét rá, nagyon jó (és a gátsebere is, már a kórházban!!)

2009. dec. 20. 23:14
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az első terhességnél érzékenyek voltak, aztán bimbóvédővel tudtam csak szoptatni az elején, utánna megegyződtek...1,5 évig szoptattam a fiamat.

Most várjuk a második babát, azon kívül, hogy megint jól megnőttek semmi más gondom. Most márt nem érzékenyek.

20h kismama

2009. dec. 21. 08:41
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kb. a baba egy hónapos korára múlt el az érzékenység, azóta semmi. Szerencsére:)
2009. dec. 23. 16:57
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
A helyzet ugyanaz, mint az első válaszolónál. Terhesség alatt ugyan teljesen normális melleim voltak, nem volt érzékeny, csak feszesebb és nagyobb, de mióta szoptatok, azóta olyan érzékenyek lettek a bimbóim, hogy sikítani tudnék! Eleve sebesre szopizta őket a kisfiam az első 2 hétben, dőlt belőlük a vér minden szoptatásnál, azóta begyógyultak, de hiperérzékenyek! Törölközés kizárva, csak a melleimet törlöm, a bimbóimat finomat felitatgatom, de az sem kellemes, kézzel hozzájuk érni kizárt, különben sikítok, a melltartó kifejezetten kínozza, úgyhogy melltartóbetéttel viselem csak el, melltartó nélkül a felsőket fel sem bírom venni, és mikor a kisfiam szopizza, hát kész agybaj, mikor a kis smirgli nyelve szépen halálra dörzsöli... De ne legyen így, azt kívánom! :P
2009. dec. 23. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!