Ezért érdemes orvost hívni, vagy csak front van és pihenjek?
Eddig egy enyhe terhességi cukrot leszámítva problémamentes a terhességem, 35. hét.
Nem érzem ma túl jól magam, szédelgek, rossz a közérzetem.
Mértem vérnyomást, 115/60 körül van, többször is megmértem.
Ez a standard szerint nem rossz, a szokásos vérnyomásom viszont 90-100/60 szokott lenni, ahhoz képest kissé magas.
A pulzusom az ilyenkor normális 90-100 között van.
Ez alapján tájékoztassam az orvost, vagy csak front van és múló rosszullét, ne foglalkozzak vele?
Nekem első ilyen napom, ezért lettem bizonytalan. Nem kihívni akartam, hanem esetleg felhívni telefonon, tájékoztatásképp.
Mondta, hogy a toxémia miatt a vérnyomásemelkedést figyeljem. Nem tudom, hogy most a sajátomhoz képest emelkedett számít, vagy az abszolút értelemben magas.
Tenyleg nem bantasbol irtam.
Vizesedsz? Feherje van a vizeletedben? En rettenetesen vizes vagyok 150-es vernyomassal, ezert minden nap jarok vizeletvizsgalatra es vernyomasmeresre. Tudtommal ha a harom egyutt van, akkor vagy toxemias. De meg engem sem ,,nyilvanitottak'' annak, csak surubben ellenoriznek. Ne parazz :-)
Vizesedést nem tapasztaltam. Túlsúlyt is egész jól megúsztam, csak a hasam nő (10 kg-nál tartok, ebből 2-3 kg-nak saccolom a plusz saját zsírt).
Fehérjét nem néztek, a doki azt mondta, hogy amíg a vérnyomással nincs gond, addig felesleges, illetve kis mennyiségű fehérje eégszséges terhességnél is lehet a vizeletben.
Akkor hidegfront lehet, mert egyszerre érzem magam bágyadtnak és ingerültnek - ok nélkül.
De a kölyök is pörög, szerintem ő is érezheti.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!